Starity

Beatles-hét Németországban!

2010. augusztus 15. 19:07   |   Szerző: cintia0023

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Beatles-lázban ég Hamburg: a "gombafejűek" első hamburgi fellépésének 50. évfordulóját ünneplik napokon belül a német kikötővárosban

hirdetés
Beatles-hét Németországban!

1960-ban utazott a híres zenekar Hamburgba, és most ezért az ottaniak megemlékeznek eme nagy eseményre. Köztudott a Beatles fanok körében, hogy Hamburg volt többek között az első állomás a banda életében, hiszen itt léptek fel hivatalosan is, úgy, mint „The Beatles”. Sok nevet megemészettek, mire végre megállapodtak a véglegesnél.

Idén a hamburgiak megrendezik a jubileumi műsort, és újra elcsábítják a zenekedvelőket a Bambi Kino nevű zenekar segítségével a híres Beatles korszakba.

Az együttes Liverpoolból származik, s a rockzene legnagyobb hatású és legsikeresebb zenekara lett az 1960-as években. Fél évszázaddal a legendás fellépés után nem csak a Hamburg, hanem egész Németország emlékezik meg rengeteg koncerttel, ünnepséggel és kiállítással a Beatlesről.
Liverpool már korábban,  – pontosan három évvel ezelőtt – megünnepelte a zenekar megalapításának fél évszázados jubileumát. McCartney ugyanis 1957-ben lépett be a John Lennon akkori zenekarába (Quarrymen), és őket kettejüket tekintik a Beatles magjának.
Az északnyugat-angliai városban augusztus 25-én kezdődik az egyhetes Beatles-fesztivál, amelynek keretén belül koncertet rendeznek abban a templomban is, ahol az egykor gyerek Pault eltanácsolták a karénekeléstől.

beatleslove.jpg Love image by travelbytardis

Világszerte több mint 1, 3 milliárd Beatles-lemezt adtak el 2004 végéig. A zenekar 1970-es feloszlását követően a tagok szólóban folytatták zenei karrierjüket több-kevesebb sikerrel. Négyük közül már csak Paul McCartney és Ringo Starr él, mindketten koncerteznek és rendszeresen jelentkeznek új albumokkal.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek