Starity

Magyar sikerek az úszó-Eb-n

2010. augusztus 15. 20:08   |   Szerző: xxangi20xx

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A magyar versenyzők porig álázták Európa többi versenyzőjét, mert kiválló eredményeket értek el. Kijelenthetjük, hogy remekelt a magyar csapat a budapesti úszó-Eb-n!

hirdetés
Magyar sikerek az úszó-Eb-n

Szerdán Cseh László szerezte meg az idei úszó-Eb első magyar aranyérmét, megelőzve a legnagyobb riválisát az osztrák Markus Rogant.

Csütörtökön igazi kincses szigetté vált a Margitsziget, aznap 5 magyar úszó is felállhatott a dobogó legfelső fokára. Gyurta Dániel és Hosszú Katinka egyéniben nyert, Katka Verrasztó Evelynt előzte meg, tehát ott az ezüstérem is magyar nyakába került. Ezután a két említett lány Mutina Ágnessel és Dara Eszterrel 4×200 m váltóban is Európa királynőivé váltak. Az aranyérem Dara Eszter számára volt a legédesebb, mert ő fogadást kötött az úszószövetség főtitkárával, miszerint hogyha szerez egy aranyérmet, akkor akárhol és akármikor négykézlábra állíthatja a főtitkár urat, akinek ebben a pózban ugatnia is kell.

A pénteki nap nem hozott magyar aranyérmet, de Kis Gergő 800 m gyorson országos rekordott döntött, de „csak” negyedik lett. Toronyugrásban a Kormos Villő és Reisinger Zsófi páros pedig a hatodik helyen végzett.

Szombaton Barta Nóra szerzett műugrásban bronzérmet, Mutina Ágnes pedig szintén bronzérmet 200 m gyorson.

Vasárnap ismét agyonverték a magyarok Európát! Cseh László arany, Verrasztó Dávid ezüstérmet szerzett 400 m vegyesen. 200 m pillangón Hosszú Katinka arany-, Jakabos Zsuzsanna pedig ezüstérmet nyert.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek