Starity

Új kampány indult: a hónaljkutya a menő

2013. július 21. 12:12   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lépj fel te is a hormonbetegségek ellen — augusztusban hónaljszabadalom járja.

hirdetés
Új kampány indult: a hónaljkutya a menő

Egy új kampány igyekszik felhívni a figyelmet a Policisztás ovárium szindrómára, amely egy olyan, a hormonrendszert érintő betegség, mely következményeként anyagcserezavar jön létre – így többek közt előfordulhat peteérési zavar, meddőség, elhízás, cukorbetegség, férfias típusú szőrösödés. A szervezők arra kérik a hölgyeket, hogy ne borotválják a hónaljukat augusztusban – azért, hogy felhívják a figyelmet a betegségre.

A röviden csak PCOS-ként emlegetett hormonális betegség körülbelül a nők tíz százalékát érinti – mondja az Armpits4August szervezője, Chloe Marshall. Remélik, a kampánnyal eloszlathatják a nőkben a szégyenérzetet, ami akkor jelentkezik, amikor borostás hónaljjal vagy lábbal lépnek az utcára.

Chloe szeretné, ha sztárok is kiállnának mellettük, hiszen az egyik legnagyobb mérföldkőnek számító esemény a történetükben az volt, amikor Julia Roberts megvillantotta hónaljkutyusát 1999-ben, a Sztárom a párom premierjén, s azóta, ha a celebek „ápolatlanul” lépnek a nyilvánosság elé és megfeledkeznek ilyen apró problémákról, általában rendszerint gúnyt űz belőlük a sajtó.

A kampány a Veritynek, a legnagyobb brit jótékonysági szervezetnek gyűjt, tavaly másfél millió forintnyi összeget, 6650 dollárt sikerült összegyűjteniük.


Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek