Starity

Így győzte le a rákot Anastacia

2013. július 22. 15:03   |   Szerző: Fan-ily6889

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Anastacia, a bámulatos akaraterejű énekesnő tíz évvel ezelőtt nézett szembe először a melldaganattal, amit sikeresen le is győzött. Az év elején újra az életére tört a betegség, ám ismételten győzelmet aratott felette.

hirdetés
Így győzte le a rákot Anastacia

Az énekesnő 2003 elején küzdött meg először a gyilkos kórral – amikor mellkisebbítő műtétre szánta rá magát. Előtte az orvosa tanácsára részt vett egy mammográfia-vizsgálaton. Kis idő elteltével telefonon közölték vele a szörnyű hírt, miszerint rosszindulatú, bár kezdeti stádiumban lévő daganatot diagnosztizáltak a ball mellében. A jó hír ezután az volt, hogy az elváltozás nem terjedt tovább a nyirokcsomóira.

Anastacia sikeresen felépült a kezelések után – a tévhittel ellentétben sugárkezelést alkalmaztak az orvosai, nem pedig kemoterápiás eljárást – viszont akkoriban egy rettentő küzdelmes időszakon ment keresztül.

Az énekesnő fájdalomcsillapítókat kapott, ám a gyerekkorában diagnosztizált Crohn-betegség miatt nem fejtették ki kiellően a hatásukat. Így hát óriási fájdalmakat kellett elviselnie. Elmondása szerint kínszenvedések árán jutott el a mosdóig is. Nem tudott beszélni, gondolkodni – teljesen legyengült és az álmatlanságtól is szenvedett.

Kezdetben nem akarta beavatni a nyilvánosságot a betegség részleteibe. Viszont egy kórházi alkalmazott kiszivárogtatta az információkat – ezek után azonnal megjelent a sajtó. Anastacia ekkor kiállt a nyilvánosság elé, és elmondta a fejleményeket. Ma már azt állítja: nem bánja, hogy így történt, ugyanis ennek köszönhetően rengeteg embert tud ellátni a tanácsaival, illetve megoszthatja tapasztalatait a világgal.

Egy 2009-es interjúban kifejtette, mennyire fontos kezelésekre járniuk a nőknek, ugyanis manapság jóval stresszesebbé vált az életük. Leszögezte, nem lehet annyival elintézni, hogy „mivel a családomban nem volt még példa daganatos megbetegedésre, ezért nekem sem kell aggódnom.Anastacia szerint 25 éves kortól kéne elkezdeni a mammográfia-vizsgálatokat, hiszen a fiatalokat is sújtja a betegség.

A második harcot 10 év elteltével – idén februárban – kezdte meg, ami majdnem öt hónapon át tartott. Azonban már az elején közölte, hogy nem fogja ledönteni a lábáról a betegség, és továbbra is keményen fog dolgozni.

Bár most is egy intenzív szakaszon evickélt keresztül, csak egy kis időre szakította félbe a munkálatokat. Július végén nagy örömmel újságolta a rajongóinak, hogy túl van a betegségen, és ha minden igaz, ezúttal örökre.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek