Starity

James McAvoy Frankenstein bőrébe bújik

2013. július 27. 10:10   |   Szerző: Invisible

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Paul McGiugan egyelőre cím nélküli projektjében James McAvoy játssza majd a zseni tudóst.

hirdetés
James McAvoy Frankenstein bőrébe bújik

Danny Boyle színpadi műve után ismét felkapták a régi, de soha meg nem unható Frankenstein-sztorit, ugyanis két készülő adaptációt is várhat a közönség.

Az egyik Paul McGuigan projektje, ami egyelőre elnevezetlen, 2014 októberében tartják meg a premierjét. Azt már eddig is tudni lehetett, hogy Igort, a tudós jobbkezét Daniel Radcliffe alakítja majd, azonban nemrég derült ki, hogy a címszerepre James McAvoyt, az X-Men: Az elsők és az Utolsó skót király sztárját válogatták be. A forgatókönyvet Max Landis írja.

A Comic-Conon bemutatták a Kevin Grevioux képregénye alapján készült film teaserét, amely az Én, Frankenstein címet viseli. Ezt Stuart Beattie jegyzi, a főszereplők között pedig Aaron Eckhart, Bill Nighy és Miranda Otto szerepel.

Mary Shelley, angol romantikus író alkotta meg a legendás történetet. Mindössze 19 éves volt, mikor névtelenül publikálta a regényt. A történet Victor Frankenstein útját meséli el, aki megalkotja élete legnagyobb munkáját, egy élő, érző embert. Mivel holttestekkel dolgozott, a teremtmény külseje iszonytató lett. Egyébként sokan összekeverik, hogy ki is igazából a címszereplő, de a Frankenstein név a tudóst, a kreálmány megalkotóját takarja.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek