Starity

A legsikeresebb videoklipek: Fall Out Boy

2013. augusztus 01. 09:09   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már számtalan dalt és videót láttunk és hallottunk a Fall Out Boytól – most bemutatjuk az öt legnépszerűbb videoklipjük egészen 2001-es debütálásuktól kezdve.

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Fall Out Boy

I Don’t Care

Az I Don’t Care is a legismertebb dalok listáján van, és a fiúk 2008-as Folié Á Deux albumán szerepel. A videót Gilby Clarke nyitja, aki üdvözli a banda tagjait, majd a társához fordul, és megkérdezi, hogy mégis mi a fene történt a rock and rollal. „Szemceruza? Energiaitalok? És mi lett a gitárszólókkal?” – fejezi ki nemtetszését.

A videoklip előrehaladtával a zenekar tagjai mind különböző gondot okoznak Los Angeles utcáin. Zaklatják az előadóművészeket, apácának öltözve lopkodnak, és vizes lufikat dobálnak ártatlan járókelők fejére. A legmerészebb Joe volt, aki nagykabátban és cipőben rohangált az utcán és előszeretettel húzta szét a kabátját egy-egy járókelőnek, de ezt természetesen kikockázták a srácok.

Az egyik jelenetben pár másodpercre egy spagettit evő macska tűnik fel, utalva ezzel a The Morning Show with Mike and Julietben történt incidensre, ahol a producerek ugyanígy cenzúrázzák az obszcén gesztusokat. A következő részekben a rapper Tyga jelenik meg, akit pár másodpercig láthatunk csak.

A videó végén, pedig a zenekar tagjait mind csalóknak titulálják, és arra kényszerítik őket, hogy fedjék fel igazi valójukat. A maszkok levétele után derül ki, hogy Andy Hurley valójában Mark Hoppus, Patrick Stump Pharrell, Joe Trohman Gabe Saporta, Pete Wentz pedig Spencer Pratt. Eközben egy korábban mutatott női híresség is feltűnik, aki hirtelen lehúzza a maszkot, és nem más az, mint Pete női ruhában.

Sugar, We’re Goin Down

A Sugar We’re Goin Down a Fall Out Boy From Under The Cork Tree albumán található meg, amit még 2005-ben dobtak piacra. A klipet Matt Lenski rendezte, és a New Yorkban található Catskill hegységben játszódik a történet.

A videó egy helyi agancsos fiúról szól, akit a társadalom kitaszított. A fiút Donald Cumming alakítja, akit a The Virginsből ismerhetünk. A fiatalember lakóhelyéhez közel él egy lány is, aki iránt mély érzéseket táplál a kitaszított fiú, de a lány apja (Gerald McRaney) ezzel nincs kibékülve, pedig a lány sem közömbös a fiatalember iránt. A zaklatott fiú le akarja vágni az agancsát, de a lány megállítja. Később, az apa végső elkeseredettségében le akarja lőni a fiút, de rosszul sül el a dolog, és az öreget elüti egy autó. Amikor a fiú az apa segítségére siet, az öreg lábai helyén patákat talál. A lány apja ezután elfogadja a fiatalok döntését, hiszen nincs más lehetősége.

A zenekar a videóért és a dalért díjat kapott a 2005-ös MTV Video Music Awardson.

Thnks Fr Th Mmrs

A Fall Out Boy talán legismertebb dala, a 2007-es Infinity On High albumon fogalt helyet. A videó Pete és Patrick beszélgetésével indul a forgatás megkezdése előtt, ahol Patrick nem igazán biztos a dolgában, amire Pete azt válaszolja: „Patrick, ez a fickó egy látnok.” Ahogy a dal elindul, hirtelen egy csimpánz kiáltja el magát „Állj!” és azt mondja, ez egy vicc, majd arról panaszkodik, hogy inkább a Panic! At the Discó-s srácokat kellett volna meghívniuk.

Később Andy helyére egy másik majom ül be, aki kidobja a dobos hangszereit a stúdióból, amire a srácnak elege lesz, és elsétál a helyszínről. A következő jelenetekben a zenekart egy nagy kivilágított színpadon látjuk, a háttérben, pedig a három közismert betű, FOB. A zenekar megpróbál kommunikálni a csimpánzokkal, miközben Pete leül az ágyra Kim Kardashian mellé, aki a videóban a basszista barátnőjét alakítja, de nem sikerül megcsókolnia, mert a majom megállítja, és megmutatja, hogy is kell ezt valójában.

Érdekesség, hogy a három világító betű (FOB), a What a Catch, Donnie klipjében is megtalálható.

My Songs Know What You Did In The Dark

A dal a csapat legújabb, 2013-as Save Rock and Roll albumán kapott helyet, mint második dal és a The Young Blood Chronicles sorozat első része.

A klip késő este kezdődik, ahol egy fekete furgon tűnik fel egy erdő melletti tisztáson. Láthatóan tábortűzhöz készülnek, és a képkockákon a rapper, 2 Chainz tűnik fel, aki benzinnel kezdi locsolni a farakást. A helyszínen feltűnik két nő, akik az égő halomba dobálnak minden Fall Out Boyhoz kapcsolódó hangszert és iratot. Többek között Pete basszusgitárját, Andy dobját és cintányérjait, lemezeket, feljegyzéseket, a Take This To Your Grave, a Live in Phoenix és a From Under The Cork Tree albumokat is, valamint több FOB-s csuklópántot, és a Fall Out Toy Works képregényt is.

A klip 2013. március 25-én jelent meg, és a The Phoenixszel folytatódik a történet. A The Young Blood Chronicles 11 részből áll, ebből négy dal videoklipjét már elkészítették a bandatagok.

Dance, Dance

A dal a banda 2005-ben megjelent From Under The Cork Tree albumán kapott helyet, aminek a videója 2005. október 17-én jelent meg Amerikában, és Neal Avron rendezte. A klip a New York-i Salesian High Schoolban játszódik, ahol a zenekar is részt vesz az iskolai bálon mint diákok. A videó azt mutatja meg, hogy a srácok próbálnak felülkerekedni a népszerű iskolatársaikon, akik láthatóan többen vannak, mint ők, valamint önmagukat is próbálják túltejesíteni.

Andy Hurley, a dobos például a lelátón olvas a lányoknak egy könyvet, míg Pete Wentzet táncra buzdítja a tömeg. A történet a This Ain’t a Secene, It’s An Arms Race videójával folytatódik. A klipben kisebb szerepet kapott Katrina Bowden, akit a 30Rock sorozatból ismerhetünk.

Érdekesség, hogy Patrick Stump fekete-fehér csíkos zakóját, amit a videóban viselt, a What a Catch, Donnie-ban is viszont látjuk. A szöveget Pete írta, míg a zenei alapokat Patrick hozta össze. A videoklip és a dal olyan jól sikerült, hogy a Rolling Stone magazin a 39. helyre rakta a 100 legjobb dal közül 2006-ban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek