Starity

Sztártetoválások és jelentéseik

2013. augusztus 03. 21:09   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Manapság bárki készíttethet magának tetoválást, akár hétköznapi ember, akár milliók által sztárolt celeb. Cikkünk hetedik részében nyolc híresség tetkóját mutatjuk be.

hirdetés
Sztártetoválások és jelentéseik

Richey James

A Generation Terrorists a walesi rockbanda, a Manic Street Preachers debütáló albuma volt, amely 1992-ben jelent meg. A zenészek eredetileg egy eléggé polgárpukkasztó fotót akartak a borítóra (Andres Serrano Pisschristjét), de a Sony nem akart vallási botrányt, így Richey James mellkasa és bal karja került rá. Az album a slágerlistákon nem került be a legjobb tíz közé, viszont a kritikusok máig nagyra tartják.

Adam Lambert

Az amerikai tehetség hatodik tetoválása a jobb vállán helyezkedik el másik két tetoválása, a végtelen jel és a hóruszszem felett. Eddigi tetkói közül ez váltotta ki a legnagyobb visszhangot, hiszen kinézetben merőben eltér az eddigiektől. A vízköpő egyébként a kiegyensúlyozott életciklust szimbolizálja Ad számára.

Az énekes így tweetelt a testdíszéről: „Asztrológiai jellemzőimet mutatja be: pogány, buddhista és gréko-román őstípusokkal együtt, amelyek az egyensúlyt és az élet körforgását szimbolizálják. A horoszkópom vízöntő, az aszcendensem mérleg, a holdhoroszkópom kos.”

Rihanna

Riri is temérdekszer firkáltatott már magára. 2006-os, bal fülében található tetoválását barbadosi barátnője örömére készíttette el, melyről így nyilatkozott:

„Itt járt a barbadosi barátnőm, és muszáj volt valami őrültséget csinálnunk. Neki is van egy.”

Hayley Williams

A Paramore énekesnője már 10 tetoválással rendelkezik, melyek közül a legviccesebb talán az a rózsaszín borotva, amit a jobb bokája fölé varratott 2008 ősze tájékán.

A tisztálkodási eszközt körülölelő szalagon a „Borotválj le!” felirat olvasható, ami arra hivatott, hogy mindig emlékeztesse Hayley-t, hogy tegye rendbe magát, mielőtt utcára lép, ennek ellenére pár éve mégis úgy utazott Londonba, hogy az egyik lábát szőrtelenítette, a másikat pedig nem.

Stormy Amorette Piña

Az Adelaine énekesnője odáig és vissza van a science-fiction műfajáért, nem egy tetoválás díszíti a testét. Márciusban a Star Warsból ismert Yoda arcát varratta magára, aki először az 1980-ban készült, A birodalom visszavág című filmben tűnt fel. A tetkó nemcsak a karakter iránti szeretetét fejezi ki, sokkal inkább azt, hogy a sci-fi gyerekkorától nagy befolyást gyakorol rá.

Johnny Depp

Az Én, Pán Péter sztárja még fiatalkorában tetováltatta magára egy cseroki indián fejét, a jobb felkarjára. A legtöbb tetoválásának – több mint harminc található a színész testén! – külön története és jelentése van, akárcsak ennek.

Ezzel szeretett volna tisztelegni ősei előtt, nagyanyja ugyanis cseroki indián. Ez volt Depp első tetoválása, Mark Mahoney varrta fel 1980-ban Long Beachen, Kaliforniában, amikor Depp mindössze 17 éves volt.

Kesha Sebert

Ke$ha mindenkinél kiverte a biztosítékot, amikor bemutatta ajaktetoválását, amely röviden annyit tesz: Bekaphatod! Fogalmunk sincs, miért pont ide varratott, de a szakemberek szerint ez az egyik legérzékenyebb terület, ráadásul a nyáltermelődés és a bőr lágysága miatt gyorsan kopik.

Ryan Gosling

„Szeretem, amikor a tetoválások rosszul néznek ki, de rossz tetkókat senki sem akar csináltatni. Szóval készítettem egyet én magam. Épp ezért rossz!” – mesélte még 2010-ben a W magazin riporterének.

Ryan egyébként úgy véli, az idős férfiak tetoválásokkal nagyon jól néznek ki, így alig várja, hogy megöregedjen. Kétségtelen, hogy Ryan még a hatvanas éveiben is szívdöglesztő lesz.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek