Starity

Taylor Schilling: „A börtön zajos”

2013. július 31. 12:12   |   Szerző: buff

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Orange Is the New Black főszereplőnője a Vulture-nak adott interjúban nyilatkozott a Netflix új sorozatáról és arról, hogy az igazi Piper milyen tanácsokat adott neki.

hirdetés
Taylor Schilling: „A börtön zajos”

Taylor Schillinget, mielőtt az Orange Is the New Blackhez igazolt volna, már megismerhettük a Szerencsecsillagban Zac Efron oldalán vagy a rövid életű NBC kórházas drámában, a Mercy angyalaiban. Jelenleg a kritikusok által is elismert Netflix börtönben játszódó sorozatával került ismét a köztudatba a színésznő, amely Piper Kirkman ugyanezen a címen publikált memoárján alapszik.

Schrilling Pipert játssza, az organikus szappanmániást, aki drogcsempészetben való közreműködés miatt börtönbe kerül évekkel az eset után. Taylor a Vulture-nak mesélt, hogy milyen mocskos volt a forgatási helyszín és milyen volt Jodie Fosterrel dolgozni.

– Elsőnek egy buta kérdés: tényleg levágtad azt a hajtincsed a sorozat miatt?
– Oh, haaa! Dehogy, nem kellett megtennem. Póthajat kaptam, mint egy felcsatolható tincs, úgy 3 hónapig viseltem.

– Az igazi Piper is részt vett a forgatáson. Mennyire volt ő forrás a számodra?
– Egy dolog, amit mondott, tűnt nekem nagyon érdekesnek, hogy milyen zajos a börtön és ez azért van, mert minden felület olyan kemény, semmi sem tudja tompítani a hangokat. A villanyokat sose kapcsolják le, még akkor, se ha alszol. Így sosem tudod úgy kipihenni magad, mint odakint. Arról is beszélt, milyen őrjítő tud lenni az a semleges színpaletta. Minden olyan seszínű. Semmilyen színt sem látsz akármilyen hosszú ideig is vagy bent.

– Igen, a karaktered, Piper, mikor bekerül, minden vágya, hogy megszabaduljon a narancssárga ruhájától. Mire felveszi a bézst, már rossz ránézni.
– A narancssárga nem épp a kedvenc színem, de határozottan jobban kedvelem, mint a tóbot. És csak így tudod leírni: Olyan tób. Még csak nem is bézs. Még a szó is fura, tób

– Tudom, hogy csak egy stúdióban berendezett forgatási helyszín, de nagyon meggyőzően mocskosnak néz ki a hely. Tényleg az volt?
– Abszolút. Gusztustalan volt. Amit nem tudtam kezelni, az… Olyan sok időt töltöttem el mezítláb, meztelenül, és reszketve a ki******* fürdőszobában (nevet). Ó, istenem, borzasztó volt. Úgy értem, hála istennek, hogy nem voltam igazából börtönben, szóval „tiszta” volt. Úgy értem, bízom mindenkiben, hogy tiszta. Nekem azt mondták, hogy az. Lehet azért mondták, hogy csak befogjam. Mint: „Minden rendben! Igen, már felsöpörtük a helyet.” De nyilván nem lehet olyan tökéletesen tiszta, sokszor 150 ember toporog a forgatás helyszínén.

Jodie Foster és Andrew McCarthy is rendezők voltak az Orange…
– Vissza akarod hozni a 80-as éveket, mi?

– Hát, persze!
– Mindketten lenyűgözőek. Teljesen komolyan, Jodie Fosterrel dolgozni egy valóra vált álom volt. Sokféle értelemben teljesen lehengerlő volt a jelenléte. Igazán kivételes egy olyan színésznővel dolgozni akinek a munkájára így felnézel. Rendkívüli tapasztalat volt a számomra. Andrewnak is nagy rajongója vagyok. Ő egyszerűen csodálatos.

– Jodie rendezte a harmadik epizódot, amiben szerepel Burset háttértörténete a nővé válásáról és az egész Crazy Eyes-os dolog…
– Amikor a földre pisil. A bátyám ezek után a legröhejesebb SMS-t írta nekem. „Ez tényleg megtörtént?” Én meg mondtam, hogy: „Sam, válaszold meg magadnak a kérdést. Mit gondolsz, tesó?” Ja, adtunk neki egy csomó vizet majd mondtuk, hogy „Lazíts”.

– Beszéljünk kicsit Crazy Eyes (Uzo Aduba karakterének neve) őrült tekintetéről kicsit – tényleg olyan őrült?
– Varázslatos tehetsége van, hogy kigúvassza a szemeit a kamerának. Hi-he-tet-len. Remélem, ő lesz mindörökké a börtön-feleségem.

– Szeretnék még Mendezről is beszélni, akit szörnyűnek találok. Ahogy a legtöbb férfi börtönőr is az. Mikor felkészültél a szerepre úgy láttad, ez az életben is így van?
– Én nem sok időt töltök el börtönőrökkel, de az apám helyettes államügyész egy ideje, szóval mindig hallottam történeteket a fegyencekről és a börtönőrökről. Nem volt idegen a számomra, hogy a büntetőtisztek nem mindig viselkednek helyesen. Ez ismerős terep volt nekem. Tudom, ez nagy szerepet játszott Piper tapasztalataiban, hogy milyen rosszul bánnak a foglyokkal és mennyire nincs lehetőség az ezzel szembeni védelemre. Szerintem a show-ban ezt még rosszabbul ábrázoltuk.

– Néztél mostanában valamit a Netflixen? Az Orange Is the New Blacket talán?
– Nem. Nem tudnám. Láttam az első epizódokat. Nagyon büszke vagyok a sorozatra, de az agyam már a következő évadnál jár. Nem akarok visszamenni oda és szórakozni vele. Jövő héten már forgatunk.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek