Starity

Új videoklip az árvíz ellen

2010. augusztus 17. 09:09   |   Szerző: sellyfan05

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Magyarországot sújtó árvizek hatalmas károkat okoztak az ország egész területén. Sokak életét változtatta meg gyökeresen, amikor hosszú évek fáradságos munkáját látták megsemmisülni néhány pillanat leforgása alatt. A természeti katasztrófa okozta mérhetetlen pusztítás láttán sokakban megfogalmazódott a tenniakarás vágya.

hirdetés
Új videoklip az árvíz ellen

Ez a segítő szándék vezette a magyar művészvilágot ahhoz az összefogáshoz, amelynek eredményeképpen megszülethetett az Összefogás dala. Lévay Sylvester, szabadkai születésű Grammy-díjas zeneszerző ajánlotta fel szerzeményét, amelyhez Szomor György írt szöveget, és tizennégy kiváló művész pedig vállalta, hogy szívét-lelkét és hangját adja hozzá. A közreműködő neves előadók: Bebe, Bereczki Zoltán, Csézy, Csík János, Csipa, Dolhai Attila, Feke Pál, Rúzsa Magdi, Szinetár Dóra, Szomor György, Szvorák Kati, Tóth Gabi, Varga Miklós valamint Zséda.

A dal születésének különlegességét adja, hogy a közös cél, a segíteniakarás, a népzenétől kezdve a musicalen át egészen a popműfajig, különféle zenei irányzatok képviselőit kovácsolta egy csapattá. A dal fő üzenete, hogy a bajban sosem vagyunk egyedül, hiszen az összefogás erejével bármilyen akadály leküzdhető.

A dalból készült videoklipet augusztus 10-től több tévécsatorna kezdi sugározni egy jótékonysági adománygyűjtés keretében. Az összefogás napján, Augusztus 20-án pedig a tűzijátékot megelőző percekben fog felcsendülni a Duna-parton az Összefogás dala.

A dal videoklipje alább megtekinthető.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek