Starity

A legsikeresebb videoklipek: Avenged Sevenfold

2013. augusztus 21. 16:04   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mostani cikkünkben megismerkedhettek a Huntington Beachről származó rockegyüttes, az Avenged Sevenfold legsikeresebb videoklipjeivel!

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Avenged Sevenfold

A rendkívül ismert kaliforniai banda 1999-ben alakult, The Rev és M.Shadows jóvoltából. Utána csatlakozott Synyster Gates, majd Zacky Vengeance is. Az A7X-ben is voltak tagcserék, azonban náluk a basszusgitárosok cserélődtek: először Matt Wendt hagyta ott a bandát, őt követte Justin Share, majd Dameon Ash, akit 2002-ben váltott a most már állandó tag, Johnny Christ.

Első albumukat 2001-ben adták ki, majd amikor Johnny lett az új basszusgitáros, újra felvették a Sounding The Seventh Trumpetot. 2003-ban jelent meg a Waking The Fallen album.

2009 decemberében The Revet, a dobost holtan találták Huntinton Beach-i otthonában. Rajongók millió gyászolták. Az együttes ekkoriban már nem hallatott magáról. 2010-ben a fiúk bejelentették, hogy The Rev helyét Mike Portnoy foglalja el, akinek a volt dobos nagy rajongója és tisztelője volt. Azonban Mike sem maradt állandó tag, őt váltotta Arin. M. Shadows egy interjúban elmondta, hogy nem sokat néztek ki belőle, mivel Arin elég vézna gyerek, de amit a meghallgatáson a dobokkal művelt, meggyőzte őket. Arint időközben a fiúk állandó taggá tettek.

Nightmare

Ez volt az első videoklip, amit a fantasztikus dobos, The Rev nélkül forgattak. Elég durvára és betegre sikerült: a fiúkat egy elmegyógyintézetben láthatjuk. Az első kép, ami megjelenik, az az énekes The Rev-tetoválása. Az énekest lekötözik egy ágyra – a kezét nem – és elszállítják. Néhány elemet felfedezhetünk az „utazás” során az Afterlife klipből is, miközben a banda többi tagját láthatjuk. Először egy véres, összetört dobfelszerelést látunk, amin egy tarantula mászik. Utána Zacky Vengeance a földön fetreng egy kényszerzubbonyban, aztán egy szőke, nevető hölgy, majd egy pap jelenik meg az énekes mellett, miközben szorgosan imádkozik.

Ezt követően két kislány egy véres labdával játszik, majd nővérek sokaságát mutatják. Synyster gitárszólója alatt a másik gitáros, Zacky egy csontvázzal táncol. A videó végén Mattet elszállítják egy szobába, ahol egy dobfelszerelés várja. A videó hangulata is egy rémálomra hasonlít.

A dal a Billboard-listán hamar az első helyre került, a Youtube-on eddig több, mint 43 millióan látták már, ebből 222 ezer ember kedvelte, ám 5800 ember túl soknak találta a rockrémálmot.

So Far Away

Ez a videó tulajdonképpen a múltat eleveníti fel. Azt, hogyan is kezdődött az együttes karrierje. A fiúk a filmben visszautaznak Huntington Beachre, minden helyre, ahol együtt ütötték el az idejüket, felidézik a bolondozásaikat, nevetéseiket, a boldog időket. Néha-néha még a próbateremben is láthatjuk őket.

Eddig 40 millió ember látta az alkotást, amiből közel 250 ezer igen, 3100 nem kedvelte. Sokakat meghatott a kisfilm, főleg azokat, akiknek The Rev volt a dobistenük.

Little Peace Of Heaven

Ez az alkotás tulajdonképpen egy horrorisztikus rajzfilmmel is felér. A videó elején csontvázak zenélnek, majd egy fiú megkéri szerelme kezét, romantikus körülmények között egy gyönyörű gyémántgyűrűvel, aki elutasítja az ajánlatot, és megöli „szerelmét”. Végül a lány holttestével él tovább: együtt alszik vele, együtt nézi vele a tévét, azonban a lány felébred, és zombiként üldözi egykori kedvesét, amit a lányt roppant mód élvez.

A videó további részében a pokolban zenélnek a csontvázak, még több zombi jelenik meg, valamint egy véres esküvőnek is szemtanúi lehetünk.

Az alkotást 35 millióan látták már. 177 ezer ember kedvelte, 4600 ember viszont gyomorforgatónak találta az alkotást.

Seize The Day

Ezt a videót nevezhetjük a legsokatmondóbbnak, legérzelmesebbnek, legszomorúbbnak, ami, valljuk be, sokan nem tudnának elképzelni, hiszen egy rockbandáról van szó. A videó 2006. július 7-én, a gitáros Synyster Gates 25. születésnapján jelent meg!

A kisfilmben az énekes, M.Shadows és barátnője nagyon boldognak tűnnek, a lány terhes. Hamarosan megérkezik az együttes többi tagja, Matt pedig elmegy velük, ami a lánynak nem tetszik, hiszen azért, hogy pénzt tudjanak szerezni, rabolniuk kell. Azonban ez az akció az utolsó – Mattet elkapják, a többiek azonban szerencsésen megmenekülnek. A következő képkockákon láthatjuk az énekes börtönben töltött idejét, majd eljön a tragédia pillanata: az énekes barátnője a kocsijában ülve hal meg, amikor egy kamion elkaszálja. A videó végén az énekes kiszabadul, majd barátaival szerelme sírjához megy. És kiderül, hogy a lány egészséges, gyönyörű kisfiúnak adott életet.

A videó nagy siker lett, a Youtube-ra azonban csak három éve került fel. A nézettség viszont igen nagy: ez alatt a három röpke év alatt több mint húszmillióan tekintették meg, ebből 45 ezer embernek tetszett, főként érzelmessége miatt, azonban 1400 ember nem kedvelte ezt az alkotást. M.Shadows elmondta, hogy a videó hasonlít a Guns N Roses November Rain című videójára, a fiúk nagy rajongói a 80-as évek rockisteneinek.


Dear God

A dalt tulajdonképpen azért írták a fiúk, hogy köszönetet mondjanak Istennek az eddig elért sikerekért. A videóban a fiúk a stúdióban is énekelnek, valamint videó felvételeket láthatunk a turnékról, koncertekről, ami által betekintést nyerhetünk a fiúk életébe. Ez volt az utolsó videó, amiben The Rev szerepelt.

A kisfilmet eddig 35 millióan látták már, ebből 140 ezer lájkot, közel 2100 dislájkot kapott az alkotás.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek