Starity

A legsikeresebb videoklipek: Anastacia

2013. augusztus 13. 14:02   |   Szerző: Fan-ily6889

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az amerikai popénekesnő több mint 15 évvel ezelőtt tett szert valódi ismertségre, amikor egy tehetségkutató műsorban a második helyezést ért el. Íme, a legnépszerűbb és legsikeresebb videói!

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Anastacia

Anastacia az évek során négy nagylemezt, egy válogatás-, illetve egy feldolgozásalbumot adott ki. A következő alkotása pedig még ebben az évben, legkésőbb jövő év elejére várható. Az énekesnő olyan zenészekkel működött közre az elmúlt 11 esztendőben, mint Celine Dion, Jay Kay (Jamiroquai), Eros Ramazzotti, Elton John vagy Mick Hucknall (Simply Red).

Viszont számára sem volt egyszerű elismert énekesnővé válni. Fiatalkorában több helyen is próbálkozott, ám sorra elutasították, mondván, hogy „ilyen hanggal, termettel és kinézettel képtelenség énekelni”.

A tehetségkutató műsorban – évekkel később – épp az ellenkezőjére csodálkoztak rá a zsűritagok: hogy akkoriban miért nem rendelkezett még zenei karrierrel az énekesnő.

Egy interjúban elmesélte, a kezdet kezdetén a közönség azt gondolta róla, – erőteljes hangja miatt – hogy egy nagydarab, afroamerikai énekesnő, ám amikor az emberek elé tárta legelső videoklipjét, – az I’m Outta Love-ot – igencsak meglepődtek a kinézete láttán.

I’m Outta Love – 2000

Az I’m Outta Love című dal – amelyből a legelső kislemez készült – igen kedvező fogadtatást kapott, ugyanis több országban a top 10-be került. Ausztráliában és Új-Zélandon az év legnagyobb példányszámban elkelt kislemeze volt. A dalhoz tartozó videót a Los Angeles-i Park Plaza Hotelben vették fel 1999 októberében.

A videoklipben egy énekesnőt alakít, aki egy éjszakai szórakozóhelyen lép színpadra. A fellépés során megtetszik egy férfinak a közönség soraiban, aki a párjával van jelen. A nőnek feltűnik barátja lelkesedése az énekesnő iránt, ezért faképnél hagyja őt.

A férfi nem tétlenkedik: üzenetet ír Anastaciának egy cetlire, amit a koncert végén az énekesnő kezébe nyom. Ám a művésznő arcára kiül a nemtetszés, összetépi a fecnit, majd elsétál a helyszínről.

Paid My Dues – 2001

A Paid My Dues az énekesnő első kislemeze a második albumról, a Freak Of Nature-ről. Hatalmas sikere volt több európai országban is, mint például Olaszországban, Dániában, Norvégiában. A hozzá készült videoklipet Los Angelesben forgatták 2001-ben.

A dalban Anastacia elmondja, milyen utakat járt be a sztárrá válás előtt, milyen megpróbáltatásokon ment keresztül. A videó elején az énekesnő egy virtuális tükörben látható, majd csomagol egy szobában. Ezt követően kilép a tükörből, és a számára kedvező utat kezdi keresni, ám az emberek útját állják, tehát kudarcot vall. Később újra próbálkozik: egy diszkóban jelenik meg, ahol az akadályok ellenére is utat tör magának a cél felé. Kis idő elteltével megtalálja számításait ott, ahol mindig is helye volt: a színpadon.

One Day In Your Life – 2002

A Freak Of Nature című album második kislemeze a One Day In Your Life, amely az énekesnő egyik legnépszerűbb dala mind a mai napig. Több európai országban, illetve Ausztráliában is nagy sikereket ért el: bekerült a top 10-es listába. A Billboard Hot Dance Club Play slágerlistáján listavezető volt az Egyesült Államokban.

A videót 2002 januárjában, Los Angelesben és Santa Monicában készítették. A dalhoz két klip is tartozik: egy nemzetközi és egy amerikai verzió (utóbbinál néhány eltérés vehető észre).

A videoklip kezdetekor Anastacia egy tál gabonapelyhet falatozik, majd hirtelen felpattan az asztaltól. Ezután egy szobában táncol, ahol egy férfi próbál közeledni felé, viszont az énekesnő ellöki magától. A következő jelenetben már egy medencénél sütkérezik, ahol többen is jelen vannak és hangoskodnak. Ez szemet szúr a szomszédban lévő idős férfinak, ezért a távolból lelocsolja Anastaciát.

Végül a tengerpartra kalauzol minket a videó, ahol egy homokvár látható belülről. Egy labirintuson át vezet az út a kijárathoz, és hirtelen megpillanthatjuk az énekesnőt tánc közben.

Left Outside Alone – 2004

Az Anastacia című korong első kislemeze a Left Outside Alone, amely világszerte óriási sikereket aratott. Spanyolországban, Olaszországban, Ausztráliában és Svájcban is megszerezte az első helyezést. Több európai slágerlistán pedig a második helyen végzett.

2004 januárjában forgatták le a dalhoz tartozó videót – egy évvel az énekesnő daganatos megbetegedése után. Három klipet is készítettek a hozzá. A hagyományos verzióban Anastacia egy hídon énekel, majd a forgalom közepén sétál. Később egy autóban ülve saját magát látja egy másik járműben, ahol egy férfival csókolózik a „hasonmás”. Ezután elhajt a helyszínről, majd a kiszállást követően átsétál egy plakáton, amin a saját fellépését hirdetik. Végezetül keresztülsétál az utcán, és betér egy éjszakai klubba.

A második verzióban – ami a remixváltozathoz készült – kisebb eltérések vannak, illetve más a befejezés. 2005-ben – amikor az Egyesült Államokban is megjelent a dal – egy újabb videoklipet forgattak hozzá.

Sick And Tired – 2004

A Sick And Tired Anastacia második kislemeze a harmadik stúdióalbumról. A dal kiváló értékeléseket szerzett, és több országban is bekerült a top 5-be a slágerlistákon. Spanyolországban és Olaszországban az első, Hollandiában, Németországban, Ausztriában és Svájcban pedig a második helyen végzett. 2004 májusában készült el hozzá a videó Los Angelesben.

A videoklipben az énekesnő egy Sara nevű színésznőt alakít, aki egy szereplőválogatáson vesz részt. Egy bizonyos Hollyt kell alakítania, aki szerelmes a barátjába, ám később eldurvul a helyzet: veszekednek, majd a férfi megüti a nőt.

Végül Holly elzavarja barátját. Két szálon fut a cselekmény, ugyanis eközben Anastacia egy szobában zenél a zenekarával.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek