Starity

Nagykorú lett Kurt Cobain lánya

2013. augusztus 18. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

21 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot Frances Bean Cobain a Cedars-Sinai Egészségügyi Központban Los Angelesben Kurt Cobain és Courtney Love lányaként.

hirdetés
Nagykorú lett Kurt Cobain lánya

Kurt Cobaint és Courtney Love-ot viharos se veled, se nélküled kapcsolatuk idején úgy emlegették, mint koruk legújabb Sid és Nancyjét – méltán. Mindketten ismertek voltak, sikeresek és a maguk módján különcök. Kurtöt generációjának hőseként ünnepelték, Courtney pedig azon igyekezett, hogy meglovagolhassa az ismertség hullámait és – némi segítséggel ugyan, de önerejéből váljon hírességgé. Természetesen ahogyan annak idején Nancy Spungen, úgy Courtney Love is kapott hideget-meleget, elsősorban azért, amiért feltörekvő zenészként egy világhírű rocksztárt próbált „megfogni” magának, ám pontosan ez volt az a momentum, amiért Kurt Cobain beleszeretett.

Cobain egy barátjának, Michael Azerradnak elárulta, hogy épp azért tetszett meg neki Courtney, mert olyan volt, mint Nancy Spungen. Sokan voltak, akik féltették egymástól a szerelmeseket, ám nem lehetett őket megakadályozni abban, hogy 1991. január 12-én hivatalosan is összekössék életüket Hawaiin. Mi sem bizonyítja jobban kapcsolatuk komolyságát, minthogy Courtney Kurt halálát követően is jó viszonyt ápolt férje családjával és a mai napig nem kötött újabb házasságot. Szerelmükből egyetlen lánygyermek született, épp 21 évvel ezelőtt. Lássuk, mi minden történ azóta a sorsdöntő nap óta!

Frances születését követően vált Kurt és Courtney igazi családdá. A lány a The Vaselinesból ismert Frances McKee után kapta első keresztnevét, míg a Bean (babszem) arra hivatott emlékeztetni a lányt, hogy így hívta édesapja a kicsit, míg az anyukája pocakjában volt. Érdekesség, hogy Frances születésénél Kurt is asszisztált, ám olyan rosszul volt, hogy állítólag Courtney miatta aggódott jobban, mint születendő kislánya miatt. Elsőként az apja vehette karjába a 3200 grammal született egészséges csecsemőt.

Mindazonáltal nem tartott sokáig az öröm, mivel több cikk jelent meg hatalmas szalagcímekkel azt hirdetve, hogy a rocksztárbaba született heroinista, bár ez nem volt igaz. A terhesség alatt Courtney-t többször érte az a vád, hogy drogozik és kismama létére nem figyel oda eléggé az egészségére és ezért a Los Angeles megyei gyermekvédő szolgálat egy rövid időre elvette a szülőktől a frances feletti gyámságot és csupán a bíróság által kijelölt gyám felügyelete mellett lehettek lányukkal. Ennek hatására mindketten jelentkeztek elvonókúrára, így később visszakapták Francest.

A pletykákkal ellentétben azonban Frances teljesen egészséges volt, Kurt gyakran emlegette is, hogy saját magára és gyerekkorára emlékezteti őt. A család szeretett volna nyugodt és normális életet élni és státuszokhoz mérten ez többé-kevésbé sikerült is egészen Kurt Cobain haláláig.

Frances és Kurt utolsó találkozására 1994. április 1-jén került sor, éppen aznap, amikor Kurt szökve távozott a Los Angeles-i Exodus Rehabilitációs Központból. Apa és lánya kellemesen eljátszott, sőt Kurt még énekelt is lányának, majd nem sokkal Francesék távozását követően ő is elhagyta a központot. Hollétéről igen kevés információ áll rendelkezésre és a mai napig nem tudni, hogy hol járt és mivel töltötte napjait a híresség, amikor április 5-én feltehetően önkezével vetett véget életének. Holttestére csak három nappal később bukkant rá egy, a Cobain-házba érkező villanyszerelő, Gary Smith.

Apja tragikus halálát követően Francest édesanyja nevelte fel. Bár Courtney éppenséggel sosem volt mintaanya, mindig nagyon szerette lányát és igyekezett a legjobbat nyújtani számára. Állítása szerint Kurt legtöbb hagyatékát, ruháit és személyes holijait eladta, elárvereztette vagy elajándékozta, mondván, hogy nem szeretné, ha lánya egy rakás flanelinget örökölne. Ezzel szemben Frances a nagy sikerű Smells Like Teen Spirit egyik kézzel írott dalszövegét, Kurt egyik gitárját és pénzt örökölte.

Courtney sokáig féltette lányát a médiától, ám hiába. Kurt rokonaihoz hasonlóan Frances sem hajlandó nyilatkozatot tenni apját illetően, valamint szüleitől eltérően a legkevésbé sem szeretne a kamerák és reflektorok fényében sütkérezni. Mi sem bizonyítja ebbéli vágyát jobban, mint hogy ajánlatot kapott Bella szerepére az Alkonyatban, ám ő határozottan elutasította azt. Később Tim Burton rendező szerette volna Alice szerepében látni a lányt az Alice Csodaországban című filmben, ám Frances ebből sem kért.

Ezzel szemben szívesen fest és rajzol, szabadidejében képregényt készít és modellkedik. Szívesen idézi vissza apja stílusát, ám ez nem múló hóbort nála, sokkal inkább azt mutatja, hogy ilyen a stílusa. Ehhez lelt partnerre Hedi Slimane fotós-dizájnerben, akinek boldogan állt modellt egy fotósorozat kedvéért.

Courtney olykor botrányos viselkedésének és lázadásra hajlamos természetének köszönhetően 2009-ben Frances maga kérte, hogy helyezzék apai nagymamája és nagynénje, Wendy O'Connor és Kimbery Cobain gyámsága alá, emellett pedig távolságtartási végzést is kért anyja ellen. Napjainkra már rendeződött a kapcsolat anya és lánya között, ennek ellenére évek óta nem találkoztak, amit Love nagyon fájlal is.

Frances Cobain jelenleg vőlegényével, a The Rambles forntemberével, Isaiah Silvával kötendő házasságára készül. Az apakomplexus jelének, vagy akár a sors iróniájának is tekinthetjük, hogy a leendő férj a megtévesztésig hasonlít apósára, hiszen amellett, hogy zenész, gyakran változtatja a haja színét, nagy állatbarát és a rajongásig imádja Francest.

Az esküvővel kapcsolatban pedig nem kétséges, hogy hatalmas sztárdömpingre számíthatunk majd, hiszen Frances nemcsak híres szülők gyermeke, a család többi tagja is említést érdemel, hiszen az R.E.M. egykori frontembere, Michael Stipe volt a keresztapja, Drew Barrymore pedig a keresztanyja. Sok boldog születésnapot, Frances és sok boldogságot!

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek