Starity

A legsikeresebb videoklipek: Green Day

2013. augusztus 27. 13:01   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A nagy népszerűségnek örvendő Green Day hatalmas karriert tudhat magáénak. Eddig 12 albumot adtak ki, és rengeteg videoklipjük is készült. Lássuk a legsikeresebbeket!

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Green Day

A Green Dayt igazi ikonként kezelik a szakmában, már 23 éve a pályán vannak, mégis töretlen a sikerük. Hatalmas rekordokat döntöttek meg, és a dalaik nagyon sokszor a slágerlisták csúcsára kerültek. Rengeteg fantáziadús videoklipjük született, ezek közül néhány különösen elnyerte a kritikusok tetszését.

Basket Case – 1994

Az 1994-es Dookie volt a Green Day harmadik albuma, amely egy punk-alternatív rock stílust képvisel. Hatalmas sikert aratott, az egyik legismertebb szám róla a Basket Case, amely talán az egyik legsikeresebb az albumról, és ritmikus mivolta miatt nagyon hamar felküzdötte magát a slágerlisták csúcsára.

A hozzá készült videót több mint 25 millióan megnézték a YouTube-on. Több mint 94 ezer ember tetszését nyerte el, míg kevesebb mint 1500 embernek nem tetszik.

American Idiot – 2004

10 évvel később megjelent hetedik albumuk, az American Idiot, mely a legsikeresebb albumaik közé tartozik, és elnyerte a kritikusok tetszését. Az album névadó dala, az American Idiot a Green Day valaha volt egyik legismertebb dala, szintén sok slágerlista elejére szegődött a megjelenéskor.

Nem meglepő módon videoklip is készült hozzá, melyben mindhárom bandatagot láthatjuk zenélni – több mint hatmillióan nézték meg, 42 ezer like-ot kapott, míg alig több mint 500 személy nyomott dislike-ot.

Time of Your Life – 1998

Az 1995-ös Insomniac után világ körüli turnéra ment a Green Day, majd három év után megjelent ötödik albumuk, a Nimrod. Sokak szerint ez volt pályafutásuk legjobb albuma, a dalok rendszerint rekordokat döntöttek.

A legismertebb dal róla talán a Time of Your Life, ami az egyik legtöbbször játszott, legimertebb slágerük. A hozzá készült klip elérte a 12 milliós nézettséget, 63 ezer dicséretet kapott, és csak 600-an nem szerették.

21 Guns – 2009

A 21 Guns a nyolcadik albumuk második kislemeze, 2009 májusában jelent meg, és a Billboard Hot 100 huszonkettedik helyén végzett – 2005 óta ez volt a legjobb sikerük. Grammyre jelölték, és több mint 2.151.000 darabot adtak el belőle.

A klipet Marc Webb rendezte és forgatta Los Angelesben, 2009. június hatodikán. A MySpace-en 22-én debütált, és olyan kategóriákban nyert, mint a Legjobb rockvideó és Legjobb rendezés. 80 millió megtekintést kapott, majdnem 300.000-ren látták és csupán 6087 negatív voksot kapott.

Boulevard of Broken Dreams – 2004

Hetedik albumuk második kislemeze, amely – kijelenthetjük – a zenekar legismertebb és legkedveltebb dala. A Rolling Stone listáin az első helyre került, és a 65. legjobb dal volt az elmúlt évtizedben.

A Samuel Bayer rendezésével készült klip számos díjat nyert, az MTV Video Music Awardson, 2005-ben hatot vittek haza, többek közt az év videója kitüntetést is. Több mint 22,5 millió ember nézte meg a klipet a YouTube-on, 82 ezer ember tetszését, és 1226 nemtetszését nyerte el.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek