Starity

A legsikeresebb videoklipek: Taio Cruz

2013. augusztus 29. 12:12   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Taio Cruz 2008 óta van a köztudatban. Pályafutása során rengeteg előadóval dolgozott már együtt, mindemellett pedig kiváló dalszövegíró. Most lássuk az öt legsikeresebb videoklipjét!

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Taio Cruz

Dynamite (2010)

A Dynamite a negyedik kislemez második albumáról, a Rokstarr-ról. A dalt Taio Cruz, Max Martin, Bonnie McKee, Benny Blanco és Dr. Luke írták és elérte a második helyet a Billboard Hot 100-as listán, de több országban is sikerült az első helyen landolnia.

A videoklip egy garázsban kezdődik, ahol nők javítják a járgányokat. Cruz eközben egy motoron érkezett a helyszínre egy piros sisakban, amit majd levesz, és felveszi fekete napszemüvegét, ami az évek során a védjegyévé vált. Ezután elkezdődik a buli, éjszaka pedig ad egy rögtönzött koncertet.

A dalt elég vegyesen értékelték a kritikusok. Volt, aki unalmasnak tartotta a dalszöveget, de olyan is volt, aki 5-ből 4 csillagot adott, ami valljuk be, nem is rossz. Jelenleg a Dynamite-ot több mint 125 millióan látták a legnagyobb videomegosztó portálon, a YouTube-on.

Little Bad Girl feat. David Guetta & Ludacris (2011)

A dalban eredetileg a brit énekes csak közreműködik és eleinte csak a francia DJ, David Guetta Nothing But The Beat című albumán volt megtalálható, de később rákerült Cruz harmadik stúdióalbumára is, a TY.O.-ra. A dalt Guetta, Cruz, Ludacris, Frédéric Riesterer és Giorgito Tuinfort írták.

A videoklip egy éjszakai buliról szól, aminek soha nem akarnak véget vetni. Tesznek is érte, ugyanis amikor már kelt volna fel a nap, David és még néhány vendég lefutottak a partra, és csúsztak egy nagyot, amitől a Föld visszafele kezdett forogni, ezáltal pedig újra éjszaka lett, a klip végén pedig ez megismétlődik.

A dalnak több listán is sikerült bekerülnie a top 5-be, jelenleg pedig több mint 113 millióan látták a YouTube-on.

Break Your Heart feat. Ludacris (2009)

Ez a második kislemez a brit énekes Rokstarr című albumáról. A dalt Cruz és Fraser T Smith írták és több változata is készült, de most a hivatalos remix változatát mutatjuk be nektek, amiben Ludacris is közreműködik.

A videoklipet Spanyolországban forgatták, ezen belül is Marbellában, de Miamiban is felvettek néhány jelenetet, végül pedig 2010 elején jelent meg. Egy motorcsónakban játszódik a klip, de először még Taio és klipbeli barátnője ülnek egy kocsiban, és arról beszélnek, hogy melyikük tudja összetörni a másik szívét, amiből végül egy fogadás lesz. Mindketten elkezdenek másokkal flörtölni, de a végén Cruz és barátnője egymás karjaiban kötnek ki.

A dal első helyen debütált hazájában, az Egyesült Királyságban és tartotta is ezt a pozíciót 3 héten keresztül. Több országban ért el hasonló eredményeket, a kritikusok pedig közepesre értékelték a dalt. Eddig több mint 90 millióan látták a klipet.

Hangover feat. Flo Rida (2011)

Az első kislemez Taio harmadik stúdióalbumáról és közreműködik benne Flo Rida is, de van egy olyan változata, amin csak Cruz énekel. A dalt Cruz, társszerzője, Dr. Luke és Cirkut írták.

A klip egy őrült buliról és annak másnapjáról szól. Taio a főutcán vezet egy motorcsónakot, de szerepel a videóban egy medvének öltözött férfi is.

A dal első helyen végzett Ausztriában és Svájcban is, a US Billboard Hot 100-as listán pedig csak a 62. helyet érte el. A kisfilmet jelenleg 75 millióan látták a videomegosztó portálon.

Higher feat. Kylie Minogue (2010)

Ez az ötödik kislemez a Rokstarr című albumáról. A dalban közreműködik a híres énekesnő, Kylie Minogue is, mivel eredetileg az ő, Aphrodite című albumára került volna, de változtattak a terven. Egyébként van egy amerikai és egy európai kiadása is a dalnak, utóbbiban Cruz csak Kylie-val énekel, a tengerentúli verzióban viszont Travie McCoy rappel benne.

Mind a két verziónak hasonló a klipje, mivel egy földalatti raktárban énekelnek mindkét videóban, ez a dal viszont már nem nagyon ért el első helyezéseket, leginkább csak a top 10-be jutott be több országban. Jelenleg az európai verziót 40 millióan, az amerikai verziót pedig 23 millióan látták.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek