Starity

A Placebo ismét új dallal lepte meg rajongóit

2013. augusztus 28. 22:10   |   Szerző: itsjustme

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nincs teljesen három hét hátra a brit alternatív zenekar legújabb lemezének megjelenéséig, azonban meglepő módon még egy, immáron a harmadik számot is eljátszottak az előző koncertjükön a mindössze tíz számot tartalmazó albumról.

hirdetés
A Placebo ismét új dallal lepte meg rajongóit

A Placebo még 2011 novemberében jelentette be, hogy 2012-ben megkezdik a legújabb lemezük munkálatait, majd az év végén, decemberben stúdióba is vonultak, hogy megkezdjék a Loud Like Love felvételeit Adam Noble producer segítségével a londoni RAK stúdióban, ahol az eddigi legnagyobb sikernek örvendő Meds lemezt is rögzítették 2006-ban.

Végül 2013. március 21-én jelentették be hivatalos oldalukon, hogy a következő lemez szeptember 16-án fog megjelenni, majd ennek örömére közzétették a legújabb koncertdátumokat is. Június 7-től pedig több formátumban is előrendelhető a lemez, így a hagyományos CD-verzió mellett beszerezhető a lemez bakelit változata, valamint a stúdiós felvételek is elérhetőek a limitált kiadáshoz járó DVD-n.

Az új lemezhez tartozó legelső kislemez, a Too Many Friends július 8-án jelent meg, majd ezt követte az augusztus 6-án megjelent Loud Like Love kislemez, hiszen az előző az amerikai, illetve ausztrál rajongók számára nem volt elérhető. A zenekar visszatérő lemezének legelső klipje végül a legelső kislemezhez készült el, aminek premierje augusztus 9-én volt.

Az együttes e hónap elején egy kisebb turnéba kezdett, így már megjárták Dél-Koreát, Törökországot, Thaiföldet, valamint Szingapúrt is, ahol a rajongók legnagyobb meglepetésére az Every You, Every Me című klasszikus után nem a Black-Eyed csendült fel, hanem egy eddig teljesen ismeretlen, új szám, ami a Purify címet viseli, és a legújabb lemez nyolcadik dala.

Bár a frontember, Brian Molko az elmúlt napok során több interjút is adott, egyetlen szóval sem említette ezt a kisebb ajándékot, ami végül a mai nap folyamán került fel a Youtube-ra is az egyik rajongó jóvoltából, aki már az előző nap folyamán is osztott meg kisebb részleteket az új dalból.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek