Starity

Sean Bean újra nyeregben

2010. augusztus 20. 10:10   |   Szerző: Ellie Andrews

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sean Bean, a Gyűrűk Ura sztárja ismét páncélinget öltött, kardott ragadott és lóra pattant egy szigetországi rendező által megálmodott brutális fantasy-thriller kedvéért.

hirdetés
Sean Bean újra nyeregben

Sean Bean legújabb filmjének már a címe sem kecsegtet semmiféle vidámsággal, esetleg humorral, avagy könnyed nyáresti szórakozás ígéretével. A Black Death, mely a brit rendező, Christopher Smith munkáját dicséri, bizony brutális. A kíméletlenül valósághű ábrázolás és a kőkemény mondanivaló teszi az egyébként horrorként beharangozott filmet igazából rendkívül izgalmas thrillerré.

A Black Death ('Fekete Halál') elkalauzol bennünket a legsötétebb középkorba, a brutalitás, a vallási fanatizmus, a boszorkányégetések és a pestis világába. Az élethű harcjelenetek, kínzások, különféle halálnemek ábrázolása mellett azért a rendezőnek jutott tehetsége arra is, hogy beleszőjön alkotásába egy igen komoly és megdöbbentő gondolati szálat is.

Sean Bean saját bevallása szerint nagyon élvezte a forgatást. Karaktere, Ulric egy feleségét és gyermekét gyászoló lovag, aki a püspök megbízásából maroknyi emberével nekivág a mocsárnak, hogy bizonyosságot szerezzen a pestis pusztításától tökéletesen mentes, elszigetelt kis falu vezetőjének istentelen boszorkány mivoltáról. A realisztikus ábrázolás, saját karakterének kétessége és a film lényegi mondanivalója miatt vállalta el ezt, a rajongói által is rendkívül sokat vitatott szerepet.

„Ez a film nem a boszorkányégetésekről szól – vallja Sean – és nem is arról, hogy mindenhol boszorkányok meg denevérek repdesnek. Ez a film nem azért készült, hogy legyen még egy horror, amitől retteghetsz. Az egész a vallási problémák köré épül. Arról szól, hogy egyesek milyen messzire képesek elmenni a hit nevében azért, hogy megvédjék magukat a borzalmaktól.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek