Starity

The Kooks: Csak jövőre jön a harmadik album

2010. augusztus 20. 14:02   |   Szerző: Mrs. Frankenstein

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy brit újságíró a The Kooks zenekar koncertje előtt leült beszélni a csapat frontemberével, Luke Pritcharddal. Arról kérdezte, milyen érzés visszatérni az Ibiza Rocksra, milyen új zenészek, bandák a jelenlegi kedvencei, és nem utolsó sorban, hogy mikor jelenik meg a zenekar legújabb stúdióalbuma.

hirdetés
The Kooks: Csak jövőre jön a harmadik album

Kérdés (a továbbiakban: K): Az Ibiza Rocks szerinted miben különbözik a többi fesztiváltól?
Válasz (a továbbiakban: V): Az Ibiza Rocks igazán egyedülálló, mivel nemcsak egy fesztivál önmagában. Nem olyan, hogy „na most látni fogsz egy csomó különböző zenekart”, hanem inkább olyan, hogy rengeteg koncert van, de az összes kint, a napon. Itt sosem látok szokásos koncerteket. Egyszer hamarabb látogattam el Ibizára, mint mielőtt az Ibiza Rocks elkezdődött volna, és sehol sem voltak rock-and-roll-zenészek, így egészen más volt.
Számunkra mint zenekar, az Ibiza Rocks elég szórakoztató, mert olyan helyen játszunk, ahol a nap folyamán lazítani tudunk egy medence partján, aztán éjszakázunk egy kicsit.

K: A közönség más, mint amit ti megszoktatok?
V: Nem feltétlenül más, de amikor először játszottunk itt, a tömeg tombolt. Ma remélhetőleg csak jól akarják majd érezni magukat az emberek – ez sokat segít.

K: Frightened Rabbit lesz az előzenekarotok ma este. Rajongsz a zenéjükért?
V:
Eddig csak pár számukat hallottam, az egész albumot még nem, de meg szeretném hallgatni. Ők tényleg nagyon-nagyon klasszak. Ha már egy részlet is ennyire megfogott, akkor jók.

K: Dolgoztok már az új CD-n. Mikor fog kijönni az album?
V:
Most egy kicsit lassan haladunk. Folyton fesztiválokon lépünk fel, és közben az albumon is dolgozunk. Csak két héttel ezelőtt kezdtünk el felvenni, most meg egy hétig csak fesztiválozunk, és azután megyünk vissza a stúdióba. Pont a közepén tartunk. Ez tök jó. Már nagyon régóta dolgozunk rajta, és már alig várjuk, hogy a boltok polcaira kerüljön a harmadik stúdióalbumunk. Remélhetőleg a jövő év legelején már kapni lehet.

K: Más lesz, mint az előző album?
V:
Azt hiszem, hű marad ahhoz, ahogyan a banda kezdte, nem lesz túl sok eltérés, nem lesz nagyon kiagyalt. Nem szándékosan akarunk egy új hangzást adni a zenénknek, csak szeretnénk egy kicsit felfrissíteni. Egy másik producerrel dolgozunk, Jim Abbusszal, ami nyilvánvalóan egy kicsit megváltoztatja a hangzást. Majd meglátjuk. Egyelőre még csak pár szám van készen, szóval még nem nagyon tudjuk hogyan fog alakulni, de eddig igazán jó érzés.

K: Említetted az új producert. Vannak új brit előadók, akiknek tetszik a munkája?
V:
Még mindig nagyon klassz a brit zene. A legutóbbi nagy megszállottságom a svéd Little Dragon nevű együttesnek köszönhető, akik nagyon királyok. Azt hiszem, ők tényleg nagyon jók. De az angol előadókon gondolkoznom kell... úgy értem, nem jut eszembe egyetlen album sem, melyet elképesztőnek gondoltam volna, hogy őszinte legyek. De mindig vannak kisebb zenekarok... van egy banda, a Tribes például. Igazából ők a barátaim, de nagy rajongója vagyok a zenéjüknek. Camdenból jöttek, és a zenéjük szerintem egészen figyelemfelkeltő. Egyfajta jelenet folyik náluk, ami elég érdekes. De természetesen ott van egy csomó R'n'B a poplistákon. A zene kereskedelmi vonala arra tart. Valószínűleg kevesebb a banda Angliában mostanában. Nem tudom, máshol ez hogy van. De a Tribes egy igazán klassz banda; ha valakinek van kedve, hallgassa meg őket vagy keressen rájuk a MySpace-en.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek