Starity

Tüntetnek a Miss World ellen

2013. szeptember 10. 17:05   |   Szerző: Bogi13

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A muszlimok tüntetéseket szerveznek a legnépszerűbb nemzetközi szépségverseny ellen, valamint követelték annak lemondását is. A muszlim vallási vezetők szerint az ilyesfajta szépségversenyek lealacsonyítják a nőket.

hirdetés
Tüntetnek a Miss World ellen

Ezrek vonultak az utcára az elmúlt héten, hogy tiltakozzanak a Miss World szépségverseny döntője miatt, melyet az eredeti tervek szerint Indonézia fővárosának közelében rendeztek volna meg, azonban később Balira helyeztek át.

A muszlim vallási vezetők tanácsának vezetője szerint az ilyen szépségversenyek sértik az iszlámot és a tárgyak szintjére alacsonyítják a nőket. Ezért már korábban követelték a szépségkirálynő-választás lemondását is.

A szervezők tisztában vannak vele, mekkora a baj, így idén módosítottak a versenyen, például az idei 125 induló úgynevezett szárongot visel majd fürdőruha helyett.

Julia Morley, a Miss World vezetője azt nyilatkozta, hogy senkit sem szeretnének megsértenígy figyelembe kell venni minden induló ország szokásait és hagyományait.


A lányok csak fegyveres őrök kíséretével léphetnek az utcára.

A lányokat fegyveres őrök őrzik, akik nélkül még a mosdóig sem mehetnek el. A magyar induló, Rákosi Annamária elmesélte, hogy az utcán tüntetők azt ordibálják a lányoknak, hogy menjenek haza és különböző transzparenseket emelnek a magasba, melyek között akad olyan, ahol Wenxia Yu, a tavalyi verseny nyertesének, fejét belelógatják egy vécébe. Annamari viszont teljes mértékben megbízik a szervezésben és biztonságban érzi magát.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek