Starity

Boldog születésnapot, Paul Walker!

2013. szeptember 12. 15:03   |   Szerző: goldman

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A nemcsak akciófilmjeiről, hanem jótékonyságáról is híres hollywoodi sztár szeptember 12-én ünnepli 40. születésnapját.

hirdetés
Boldog születésnapot, Paul Walker!

Paul Walker 1973 szeptember 12-én született a kaliforniai Glendale-ben. Modell édesanyja révén igen korán megismerkedett a showbiznisz világával, ugyanis még kétéves sem volt, mikor 1975-ben a Pampers reklámjában szerepelt, amit később számos televíziós szerep, és reklámfilm követett, mint ez az 1985-ben forgatott pizzareklám.

Első komolyabb sikerét az Ökörikrek című vígjátékban aratta 1998-ban, és a nagy áttörésre se kellett sokáig várnia, ugyanis főszerepet kapott Rob Cohen nagy sikert aratott Halálos iramban című autós akciófilmjében, mely annyira népszerűnek bizonyult, hogy jövőre immár hatodjára bújhat Brian O'Conner bőrébe.

Paul szívesen vállal alacsony költségvetésű, független filmekben is szerepet, mint a 2008-ban megjelent A Lazarus terv, a nemrég bemutatott Pawn Shop Chronicles, vagy az idén decemberben mozikba kerülő, a Katrina hurrikán idején játszódó filmdráma, az Hours.

A filmek mellett a modellkedésről sem feledkezett meg. 2013 márciusában a Colcci divatmárka termékeit népszerűsítette a kifutón, és a Renault Fluence is az ő arcával reklámozta legújabb modelljét 2012 végén.

Paulnak gyermekkora óta az óceán az egyik legnagyobb szenvedélye, ezért minden eszközt megragad, hogy felhívja az emberek figyelmét élővilágának megőrzésére. Mikor 2011-ben felkérték a Davidoff Cool Water reklámkampányára mesélte, mennyire büszke arra, hogy egy olyan illatot képviselhet, mely ennyire behatóan foglalkozik az óceánok védelmével. A Davidoff Cool Water a népszerű National Geographickal együtt ugyanis tavaly elindította a Love the Ocean kampányt, mely nem kisebb célkitűzést tett maga elé, mint természetvédelmi területté nyilváníttatni az óceánok még ember által érintetlen területeit.

A természetvédelem mellett, embertársai sorsát is szívén viseli. 2010 januárjában a Haitit pusztító földrengés után, barátai segítségével megalapította a Reach Out Wordwide elnevezésű segélyszervezetet, melynek máig aktív tagja. Saját bevallása szerint a közösségi oldalakra is főként azért regisztrált, hogy népszerűsítse szervezetét, és támogatókat szerezzen számára.

A csendes, visszahúzódó életet élő sztár nem szívesen mesél magánéletéről, annyit viszont elárult, hogy jelenleg egyik előző kapcsolatából született tinédzser lányával osztja meg otthonát, és immár főállású apukaként igyekszik minél több időt tölteni imádott gyermekével.

Boldog születésnapot!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek