Starity

20 éves lett Niall Horan

2013. szeptember 13. 15:03   |   Szerző: TheDanush

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Napjaink egyik legfelkapottabb zenekarának tagja a mai napon tölti be a huszadik életévét – ezzel a cikkel bemutatjuk, hogy ez alatt a húsz év alatt mennyi mindent ért el.

hirdetés
20 éves lett Niall Horan

Niall James Horan egészen pontosan 20 évvel ezelőtt született, 1993. szeptember 13-án, az Írországi Mullingarban, Maura Gallagher és Bobby Horan gyermekeként látta meg a napvilágot – akik sajnos 1998-ban elváltak egymástól. Az ír fiú nagy nehezen úgy döntött, hogy édesapjával szeretné tovább élni életét, így mielőtt híres énekes lett volna, Mullingarban nevelkedett fel. Niallnek egy testvére van, akinek a Greg Horan nevet adták a szülei.

Még 2010-ben jelentkezett a brit X-Faktorba önállóan. Amikor a műsor keretein belül interjút készítettek vele, számtalanszor megemlítette, hogy minden vágya, hogy olyan híres legyen, mint maga Justin Bieber, sőt, azt is elárulta, hogy sokan az ír Justinnak tartják.

Az első meghallgatáson továbbjutott, bár kezdetben Katy Perry nem volt biztos benne, hogy Niall elég rátermett az énekesi karrierre – a fiú arcát látván Perry kisasszony mégis úgy döntött, hogy ad neki egy esélyt, de azt ajánlotta, hogy ne okozzon csalódást.

Niallt ezután a „Fiúk” nevezetű kategóriába helyezték, de sajnos másik négy társával nem tudták venni az akadályokat, így mint önálló előadók kiestek a versenyből.

Míg Niall, Harry Styles, Zayn Malik, Liam Payne és Louis Tomlinson azt hitte, hogy számukra a verseny véget ért, Nicole Scherzinger egy igen ütős tervet eszelt ki, ami Simon Cowell tetszését is elnyerte, miszerint kár lenne veszni hagyni ezt az öt fiút – ha egyenként nem is tudnának fennmaradni, együtt egy igazán ütőképes együttest alkotnának. Így megszületett a mai világ egyik legfelkapottabb zenekara, a One Direction.

A csapat elnyerte a nézők kegyeit is, hiszen egészen a harmadig helyig meneteltek, úgy, hogy egyszer sem kellett párbajozniuk.

Miután kiestek az X-Faktorból, megígérték a nézőknek, hogy nem adják fel, sőt, szétválni sem fognak, hanem inkább együtt maradnak. Az ígéretüket szokásukhoz híven betartották, 2011 szeptemberében megjelent első saját albumuk, ami az Up All Night nevet kapta – köszönhető a Syco Records nevezetű cégnek, akikkel 2010-ben aláírtak egy szerződést.

Legelső kislemezük a What Makes You Beautiful volt, ami már a megjelenéskor az első helyen végzett a UK Charton, sőt, ezzel történelmet írtak. Ezután újabb dalokhoz készült videoklip, mint például a Gotte Be You és a One Thing, amik ugyancsak nagyszerű eredményeket értek el. Érdekességnek számít, hogy az IAN albumból Amerikában már hárommillió példányt adtak el.

Ezt követően első saját turnéjukra mentek, ami szintén az Up All Night nevet kapta. Rengeteg rajongó váltott jegyet valamelyik koncertállomásukra, így a fiúk úgy döntöttek, hogy egy koncertfilmet is rögzítenek, amit már 2012 májusában meg is jelentettek, és pozitív visszajelzéseket kapott.

Az első albumuk sikerét látván egyértelmű volt, hogy folytatást terveznek – természetesen a szerződés is kötötte őket. Niallék nem sokáig pihentek, ugyanis már a 2012-es év elején elkezdtek dolgozni a Take Me Home nevezetű albumukon, melyen számos remek dalszerző segített a fiúknak a dalok megírásában.

Legelső kislemezük a Live While We're Young volt, ami a vártnál nagyobb sikert aratott, ugyanis szinte a föld minden pontján a top 10-es listákon az első helyen landolt. Ezután a Little Things videoklipje is felkerült a hivatalos VEVO-csatornájukra, ami mára már elérte a több mint százhuszonhárom milliós kattintást. Természetesen a srácok ismét turnéra indultak, amit ugyanúgy az albumról neveztek el.

Még tavaly novemberben közölték a rajongókkal, hogy várhatólag jövő nyáron érkezik életük első saját életrajzi filmje, 3D-ben. A film a srácok életéről szól, a rajongók minden apró kis titkot megtudhatnak róluk kiskoruktól kezdve. A filmet Morgan Spurlock rendezte, aki szerint az egész film hasonlóan épül fel, mint Katy Perry: Part Of Me című életrajzi filmje.

A forgatásokat már 2013 januárjában elkezdték, és egészen a nyár közepéig tartott, míg sikerült rögzíteni minden egyes részletet. Hazánkban szeptember 5-én kezdték el vetíteni, és már így is az egyik legkeresettebb filmek közé tartozik, így nem csoda, ha a fiúk a folytatáson viccelődnek.

Szeptember hatodikán felfedték egy videó keretein belül vadiúj albumuk nevét: Midnight Memories. Az idei év elején már tudták a rajongók, hogy a fiúk már elkezdtek munkálkodni harmadik stúdióalbumukon – ezúttal a dalok nagy részét ők írták, s csak egy-két dalt készítettek híres zeneszerzők. Az új albumról már júliusban megjelent a Best Song Ever nevet viselő szerzeményük.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek