Starity

Timeless 2013: elkezdődött Mylène Farmer új turnéja

2013. szeptember 15. 13:01   |   Szerző: Melle Ketrin

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A francia vörös démon, Mylène Farmer újra színpadra állt, ezúttal a Timeless 2013 turné keretein belül.

hirdetés
Timeless 2013: elkezdődött Mylène Farmer új turnéja

Szeptember 7-én Mylène Farmer megadta új turnéjánák a kezdőrúgását. A Timeless 2013 turné 10 párizsi koncerttel startol, melyek a Bercy Hallban lesznek megtartva, mielőtt az énekesnő külföldön is színpadra lép futurisztikus előadásaival.

Négy év távollét után Mylène újra a színpadra lépett, hogy egy „nagyon érzelmes újraegyesülést és találkozást” éljen át a közönséggel.

Mielőtt színpadra léphetett volna, Laurent Delahousse feltett néhány kérdést az énekesnőnek. Az egyik kérdés az volt, hogyan érzi magát Mylène, amikor a színpadon van. „Ez egy olyan alkalom, amikor igazán szabadnak érzem magam, nincsenek gátak, nincs tabu.”

Egy évig tartott, míg az énekesnő és zeneszerző társa, Laurent Boutonnat megtervezték a Timeless 2013 hanganyagát és az egész show-t. Mylène pedig több mint 6 hónapot azzal töltött, hogy fizikailag minél jobb formába hozza magát, felkészüljön az előadásokra, s táncosaival begyakorolják a koreográfiákat.

A díszleteket az egykori Mark Fisher tervezte, futurisztikus hatást keltve az űrhajókkal és a meglepetésvendégekkel: a furcsa, mozgó robotokkal. Azonban már nincs lehetősége Mylène turnéját látni... Június 25-én, álmában érte a halál Mark Fishert, aki az utóbbi években Madonna MDNA turnéjának és Lady Gaga Born This Way Ball turnéjának díszleteit is tervezte.

A koncertek során láthatjuk Mylène-t kilépni egy kisebb csillagkapuszerű ajtóból, miközben 15.000 ember csillogó szemmel figyeli kedvencét. A show-t az À Force de... dallal nyitotta, mely a 2012-es Monkey Me album egyik felvétele. (Az album több, mint 450.000 példányban kelt eddig.)

A show ezen részében az énekesnő legnagyobb slágereit hallhatjuk az elmúlt évekből: Les mots, Et pourtant, Je te dis tout.

Kisebb szünet után az énekesnő piros ruhában tér vissza, hogy a 15.000 fős tömeggel együtt énekelje egyik leghíresebb dalát, a Désenchantée-t, melyet a 2000-es évek elején Kate Ryan is feldolgozott, s melynek klipjét Magyarországon forgatták. Régi és új dalok egyaránt előkerülnek: Sans contrefaçon , Bleu Noir, Je t'aime mélancolie és XXL .

A koncert további részében felcsendül még legelső slágere, a Maman à tort, valamint a Libertine, a Pourvu qu'elles soient douces és a Rêver is. Az este végéhez közeledve Mylène egy hatalmas füstoszlopban tűnik el...

Több mint 420.000 rajongó találkozhat még vele decemberig a koncertek során.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek