Starity

Jön a Nightwish koncert DVD-je

2013. szeptember 16. 16:04   |   Szerző: Falling Awake

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A finn szimfonikus metál egyik legnagyobb képviselői már korábban bejelentették, hogy még az évben kiadnak egy koncert DVD-t, amelyen Floor lesz a mikrofon mögött.

hirdetés
Jön a Nightwish koncert DVD-je

A világ legnagyobb heavy-metal fesztiválján, a német Wacken Open Air fesztiválon készült a DVD-felvétel, mintegy 85.000 sikoltozó rajongó előtt. Ez volt a banda Imaginaerum turnéjának az egyik legutolsó koncertje, és úgy gondolták, méltóképpen lezárhatják ezt egy DVD-vel.

A kiadott korongon a 'Repülő holland nő', azaz Floor Jansen (ex-After Forever, ReVamp) énekel a mikrofon mögött, aki helyettesítette a bandából októberben távozott Anette Olzont. Floor a bandával 104 koncerten, 34 különböző országban énekelt, több mint 1,5 millió rajongó előtt. A DVD-t Ville Lipiäinen rendezte 17 élő kamerával, és a teljes időtartama 85 perc.

A második korong 120 percből áll, amelyen egy kis dokumentumfilm lesz látható, a Kérjük, ismerje meg a setlistet 48 órából, amelyet szintén Ville Lipiäinen rendezett nem kevés drámával és őrülettel, továbbá két klip is felkerült a lemezre: az I Want My Tears Back (élőben a Hartwall Arénában) és a Ghost Love Score (élőben Buenos Airesből).

Tuomas így nyilatkozott: „A mi kedves holland repülőnőnk, Floor nem volt semmi a Nightwishban töltött ideje alatt a turnén, és így ez egy tökéletes alkalom, hogy halhatatlanná tegyük ezt a jelenlegi hangulatot.”

A koncert DVD setlistje:

01. Dark Chest Of Wonders
02. Wish I Had An Angel
03. She Is My Sin
04. Ghost River
05. Ever Dream
06. Storytime
07. I Want My Tears Back
08. Nemo
09. Last Of The Wilds
10. Bless The Child
11. Romanticide
12. Amaranth
13. Ghost Love Score
14. Song Of Myself
15. Last Ride Of The Day
16. Outro (Imaginaerum)

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek