Starity

Íme, a világ 20 legfurcsább törvénye

2013. szeptember 21. 14:02   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha a törvényről van szó, megkívánja a becsület, az erkölcsi morál, hogy helyesen kell cselekedni és be kell tartani azt, de mi a helyzet, ha az ember őrült tilalmakkal találja szemben magát?

hirdetés
Íme, a világ 20 legfurcsább törvénye

Ha úgy döntesz, hogy vonattal utazol egyik helyről a másikra, azzal együtt bizonyos szabályoknak eleget kell tenned itthon, például nem hajolsz ki az ablakon, rendeltetésszerűen használod a fülkét, vigyázol saját és társaid épségére, jegyet váltasz és így tovább. Míg hazánkban ezek a betartható és ésszerű szabályok vannak érvényben, addig Ausztráliában igen sok apróságra kell odafigyelni ahhoz, hogy ne szállítsanak le a síneken futó járműről.

Érdekesség, hogy e távoli országban akár 15.000 forintnyi összegre is megbüntethetnek a vonaton, ha kimutatod szerelmed felé az iránta érzett gyengéd érzéseidet, ugyanis ezzel a szabállyal kívánja az ország törvényes kereten belül tartani a jóízlés határait és a köztisztességet megvédeni. Ha mindez nem elég, a kalauz könnyűszerrel letessékelhet a vonatról, amennyiben észreveszi, hogy az általad fogyasztott élelmiszer büdös és így tovább.

hirdetés

Ha már az ausztrálok furcsaságait is különösnek találod, megnyugtatunk: rengeteg őrült szabály van a világ minden táján, melyeket szinte képtelenség észben tartani. Cikkünkben összegyűjtöttük a 20 legérdekesebb törvényeit és tilalmait!

Az égig és ne tovább!

Floridában különleges szabályt vezettek be a szingli, elvált és a megözvegyült hölgyek számára, ugyanis egy őrült szabály tiltja számukra az ejtőernyős ugrást vasárnaponként. Aki netán megszegné a szabályt, azt akár börtönbüntetéssel is sújthatják a keleti parton.

Fizess a csókért!

Elsősorban a nászutasokat és szerelmeseket érinti a Nápoly déli részén, Ebolin dívó szabály, ahol tilos csókot váltani a bérelt mozgó járműben, ugyanis a bíróság akár 150.000 forintnyi összegre is megbüntethet.

Borsos rágózás

1992-ben vezették be Szingapúrban az utcák tisztán tartására vonatkozóan azt a szabályt, hogy tilos a rágózás. Akinek netán kedve szottyanna egy kis mesterséges kérődzésre, az igen borsos árat fizethet a nasiért, ugyanis potom 130.000 forintnak megfelelő összeget kell perkálnia érte.

Incselkedés a kutyával? Bünti!

Nemrégiben Oklahomában vezettek be egy újabb őrült szabályt, ugyanis rendelet tiltja, hogy a gazdik grimaszoljanak a kutyáknak. Mindazonáltal nem ez az egyetlen őrült szabály náluk, mivel törvénybe ütköző az is, ha valaki képregényt olvas autószerelés közben, ahogyan büntetendő az is, hogy egy bártulajdonos bárkit is hagyjon belsőségesen beszélni egy bivallyal való légyottról.

Lassan járj, tovább érsz!

Caprin nemrég két turistát tartóztattak le azért, amiért túl hangosan csattogtak a strandpapucsukban. Ha ez mégsem volna elég, az olaszok mindig tudnak újat hozni a törvényhozás területén is, ugyanis Milánóban egy párt büntettek meg 35.000 forintnak megfelelő összegre azért, mert voltak olyan bátrak és leültek egy szobor lépcsőfokára; ezzel szemben egy Velence közeli városban, Eraclea-ban büntetés jár homokvár építésért és kagylógyűjtésért, a bünti összege pedig 7000 és 70.000 forintra rúg.

Tabu a pajkoskodás!

Szváziföldön óva intik a szerelmeseket attól, hogy szerelmeskedjenek a Cuddle Puddle névre keresztelt meleg forrásban, ugyanis a bírság mellett börtönbüntetésre is számíthatnak a vízben közösülő párok.

Mi van a papírzacskóban?

Különös, de Salt Lake-megyében, Utah államban illegálisnak minősül, ha valaki papírzacskóban szállítja a hegedűjét, valamint bérelt harsonán játszani az utcán. Mindemellett az egész államban büntetik azokat a gyógyszerészeket, akik puskaport adnak el fejfájásra Trout Creeken, valamint ha Provóban hógolyó dobásán kapnak, körülbelül 10.000 forintnyi bírságot róhatnak ki.

Tilos a hancúr naplemente után

Évszázadok óta szabály tiltja Birminghamben, Alabamában, hogy a párok naplemente után bármely templom lépcsőin hancúrozzanak. Aki netán így járna el, az rendbontást követ el, ezért pedig büntetés jár, mindazonáltal semmilyen törvény nem mondja ki, hogy nappali fénynél ugyanezt ne lehetne megtenni.

Cikis trikó

Melbourne-ban, Ausztráliában rendelet tiltja a férfiak számára a vállakat szabadon hagyó felsók viselését. Érdekesség, hogy maga a rendelet nem újkeletű, ugyanis a szabály már 100 éve fenn áll. Arról azonban nem lehet tudni, hogy ugyanez igaz lenne-e a hölgyekre nézve.

Öreg kutya, nem vén kutya

Hartforban, Connectiutban egy 18. századi törvény tiltja a gazdiknak, hogy kutyáikat különböző trükkökre tanítsák, arról azonban nem szól a fáma, hogy mi a helyzet a szobatisztaságra való nevelésről.

Paci, nem paci

A Washington állami Wilburban rendelet tiltja, hogy olyan paripán lovagoljanak az emberek nyilvánosan, melynek nem szép az ábrázata. Akinek mégis kedve szottyanna egy nem túl szép ló hátára ülni, annak 65.000 forintjába fájna a kaland.

Vad kaland

Iránban törvény mondja ki, hogy a férfiaknak tilos bizonyos házi állatokkal, valamint vadon élő állatokkal szexuális kapcsolatot kezdeményezni. Aki mégis megtenné, az igencsak megüti a bokáját, mivel az ország nagyon szigorúan veszi a törvények betartását.

Csalafinta férfiak

Az Iowa állambeli Ottumwában tilos a férfiaknak a nőkre kacsintaniuk a város határain belül.

Sajtos álmok

Olaszország északi részén, Ferrarában tilos a sajtgyárban elszundítani, ugyanis a helyiek számára nagy presztízzsel bírnak az itt készült termékek.

Semmi pacal

Nagy-Britanniában egy 19. századi szabály van érvényben a bolti eladók számára, mely kimondja, hogy vasárnap nem adhatnak el pacalt és szóba sem hozhatják azt.

Az álcázás mestere

Ha épp Barbadosra készülsz nyaralni, jobb, ha otthon hagyod a terepmintás rövidnacit, ugyanis a szigeten illegális az álcázó színekkel ellátott ruhadarabok viselése, ugyanis ezeket a darabokat kizárólag a helyi Kábítószer- és Védelmi erő viseli. Ha nem tartozol ehhez a szervezethez és mégis terepszínű szövet feszül a bőrödön, akkor borsos bírságra számíthatsz.

Egyetlen korty bor

La Pazban, Bolíviában a házas hölgyek számára csupán egyetlen korty bor fogyasztása engedett a nyilvános bárokban és éttermekben. Ha egy hölgy megszegi a szabályt, akkor automatikusan úgy kerül köztudatba, mint aki morálisan és szexuálisan laza, így a férje erre az okra alapozva benyújthatja a válókeresetet felesége ellen.

Levesszürcsölés

New Jersey éttermeiben bűnnek minősülő tett a leves szürcsölése. Aki mégsem tenne másként, az a többi vendég bosszúságára jár el és büntetés róható ki rá.

Drága konzervnyitás

Az indianai Spadesben a mindennapi rutin része a szardíniás dobozok kibontása és a marhahús besózása. Bűnnek minősül, ha valaki revolver segítségével próbálná a dobozt kibontani, mely akár 3 hónapnyi szabadságvesztéssel is járhat.

Vékony jégen való tánc

Igen vékony jégen táncol Frankfurtban az, aki túllépi a jégpályán az 50mph-s sebességi limitet; a franciaországi Troyesban pedig bűncselekménynek minősül az, ha valaki ittas állapotban lép a pályára.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek