Starity

Brian Molko: „David Bowie visszatérése reményt ad”

2013. szeptember 22. 08:08   |   Szerző: itsjustme

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Placebo frontembere mesélt a David Bowie-val való barátságáról, valamint arról, mennyire tiszteli a zenészt.

hirdetés
Brian Molko: „David Bowie visszatérése reményt ad”

Kettejük múltja még a Placebo megalapításának idejére nyúlik vissza. David Bowie a legelső, az együttes nevét viselő lemez megjelenésekor figyelt fel a zenekarra, majd nem sokkal később fel is karolta őket, így együtt indultak európai turnéra, ahol Brianék az előzenekaraként léphettek színpadra.

Részben ennek köszönhetik az ismeretségüket, hiszen az akkor még kezdő zenekar egyik napról a másikra robbant be a köztudatba, majd zenéltek tizenezer ember előtt. Ezalatt a Placebo frontembere a zenész barátságával is gazdagodott, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy Brian a hatalmas bálvány 1998. január 8-án megrendezett ötvenedik születésnapi partijára is meghívást kapott, ahol fel is léphetett a zenekarral, így olyan bandák barátságával gazdagodva, mint a Cure vagy a Foo Fighters.

Azonban itt közel sem ért véget a történetük; 1998-ban megjelent a zenekar második lemeze, aminek kapcsán David ismételten felkereste őket. Annyira lenyűgözte a címadó dal, a Without You I’m Nothing, hogy megkérte Briant, hogy énekeljék fel együtt is a dalt.

1999. február 16-án együtt léptek színpadra a British Music Awards gáláján és adták elő a Placebo által feldolgozott T-Rex-dalt, a 20th Century Boyt, ezt követte a Without You I’m Nothing New York-i előadása, amit Brian azóta is a legjobb placebós élményének tart.

„A The Next Day egy nagyszerű dal, ami nagyon sok reményt adott nekem. Ha ő el tud készíteni egy lemezt teljes anonimitásban, anélkül, hogy bárki tudna róla vagy bármi kiszivárogna, mindenkit meg tud lepni azzal, amit csinált – és visszatér egy olyan sóvárgó dallal, mint a Where Are We Now?, akkor, úgy gondolom, számunkra is van remény. Le a kalappal David. Szép volt” – osztotta meg gondolatait a Gigwise-zal.

Nemcsak a Gigwise érdeklődött Bowie-ról: a napokban egy, a Pure Volume-mal készített interjú is napvilágot látott, amiben arról kérdezték a frontembert, lát-e esélyt arra, hogy ismételten együtt dolgozzanak, amire a azt válaszolta; nagyon szeretné, de először is reméli, összefutnak, amíg New Yorkban lesz, mivel az elmúlt tíz évben nem is látta.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek