Starity

Feltörekvő sztárok nyomában: Raphaella

2013. október 01. 15:03   |   Szerző: H.P.K.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A mindössze 22 éves Raphaellának áprilisban jelent meg első EP-je Idiot címmel, de művészkörökben már jó ideje futótűzként terjed a híre és két kézzel kapkodnak utána.

hirdetés
Feltörekvő sztárok nyomában: Raphaella

Mint derült égből a villámcsapás: így jellemezhetnénk a tehetséges énekesnő fogadtatását. Még csak novemberben tölti be huszonharmadik életévét, máris irigylésre méltó múlttal és tapasztalattal rendelkezik. De ki is ő pontosan?

Raphaella iráni gyökerekkel rendelkezik. A perzsa szépség már 4 éves korában kitűnt muzikalitásával óvodai csoporttársai közül. Képes volt kiénekelni olyan hangokat, ami ritkaságszámba megy. Csodájára is jártak, a kislány pedig nem adta fel: megvalósította álmát és énekesnő, dalszerző lett belőle. Gyermekként olyan előadókat hallgatott rongyosra, mint például Peggy Lee, Carmen vagy épp Mahler. Hello Dollyt dudorászott és amikor elvégezte a zenei egyetemet, kitüntetéses diplomával díjazták kivételes tehetségét.

Raphaella első ránézésre átlagos huszonéves lánynak tűnik, aki szereti a Twittert és szívesen osztja meg gondolatait másokkal. Ha viszont a felszín alá pillantunk, eléggé meglepődhetünk. Az énekesnő ugyanis rajong Rumiért, William Shakespeare-ért, Hafezért, Jane Austinért, sőt, a francia forradalomért is. Ezen kívül nemzetközi jótékonysági nagykövete a Global Angelsnek és a fiatalok vezette Kids Count UK-nek, akik mind azon dolgoznak, hogy enyhítsék a szenvedést, a szegénységet, és gyerekek problémáin segítsenek.

hirdetés

Hangja kifejezetten egyedi, tiszta, magával ragadó, olyan, amellyel könnyedén a szívekig hatol: amolyan érzelmi hullámvasutat éleszt a hallgatóságban – mondják róla többen is. Elsősorban a soul és az indie pop műfajokban tevékenykedik. Mivel szereti az egyszerűséget, dalaiban gyakran kíséri magát zongorával, vagy csupán egy gitárossal lép a közönség elé, ugyanakkor néha a nagyobb zenekari kíséret csak megkoronázza kivételes hangját.

Egyik videoklipjét például, mely a Price of Love címet kapta, Londonban forgatta a Covent Gardennél. A kisfilm szintén tükrözi egyszerű, ám annál szerethetőbb személyiségét. Mivel független előadó, általában mindent ő maga végez: saját maga tölti- és címkézi fel kisfilmjeit, dalait, melyekre rendszerint sok pozitív kritikát kap.

 

Érdekesség, hogy egyre többen keresik meg őt a művészvilágból: például népszerű K-pop bandák kérik közreműködését, de Európa-szerte több Voice tehetségkutatót megnyert énekesnek segített már. Neki pedig olyan szerzők írnak dalokat, akik többek között Mariah Carey-vel, Alicia Keysszel, vagy Joss Stone-nal dolgoztak már együtt korábban.

2013 szeptemberében megjelent Otra Dirección című albumán a népszerű argentin származású spanyol énekesnő, Chenoa is felkérte őt egy duett erejéig. Ez a dal a Drama/Dead in the Water címet kapta. Raphaella pedig még Spanyolországba is elkísérte Chenoát, hogy koncertjein közösen énekeljék el duettjüket – hatalmas sikerrel. Laura ez idő alatt nagyon megkedvelte a fiatal tehetséget és ezt minden alkalommal hangoztatja, ahogyan azt is, hogy testvéreként tekint a perzsa gyökerekkel rendelkező énekesnőre. Koncertjein például lehetőséget biztosított Raphaella számára, hogy saját EP-jét, az Idiotot reklámozza a dal eléneklésével.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek