Starity

Félmeztelen aktivisták rontottak a kifutóra a párizsi divathéten

2013. szeptember 27. 19:07   |   Szerző: rek4

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Női jogokért demonstráló aktivisták zavarták meg a divathét két bemutatóját is. Lássuk, miért ellenzik a divatszakmát a feminizmus aktivistái!

hirdetés
Félmeztelen aktivisták rontottak a kifutóra a párizsi divathéten
Fotó: Getty Images

A divathét mindig nagyszabású esemény a párizsi élet körforgásában, ilyenkor a legtöbbek figyelme erre a nagyszabású eseményre koncentrálódik. Ezúttal azonban valami megzavarta az eseményeket, ugyanis a sajtó a tegnapi bemutatóktól hangos, csakhogy nem a ruháktól, hanem a félmeztelen tüntetőktől.

Az első zavargás Nina Ricci bemutatóján történt, mikor két félmeztelenre vetkőzött nő rontott a kifutóra. A két szőke hölgy a „Fashion dictaterror (Divat diktáterror) és a Model don't go to brothel (Modell, ne menj bordélyházba) feliratokat viselték magukon, tiltakozva ezzel a nők divatszakmában történő szexualizálása ellen.


Fotó: Getti Images

A látványos manőveren kívül is volt mit nézni, hiszen Ricci kollekciója lélegzetelállító és egészen meglepő darabokat is tartalmaz, amelyek akár a mindennapi ruhatár részeként is megállnák helyüket. A kollekció címe: „A férfias találkozása a nőiessel”.


Fotók: Getty Images

A divathét másik nagy meglepetését Rick Owens amerikai designer okozta. Kollekcióját 40 megvadult táncos mutatta be, akik fogvicsorgatva lejtettek bizarr táncot a kifutón. Így bebizonyította: akkor is meg lehet lepni a közönséget, ha a művész is így akarja.

„Elutasítjuk a konvencionális szépséget és megteremtjük a sajátunkat – magyarázta Owens a bemutató után a Style.com-nak. Épp ezért a színpadra nem manökeneket küldött, hanem egy hivatásos táncos csoportot, akik a legváltozatosabb korú, rasszú és testalkatú emberekből tevődtek össze.


Fotó: Getty Images

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek