Starity

Legsikeresebb videoklipek: Within Temptation

2013. október 01. 20:08   |   Szerző: kicsikoki

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A holland szimfónikus metált játszó Within Temptation rengeteg kisfilmet készített, de most íme, itt az öt legnézettebb!

hirdetés
Legsikeresebb videoklipek: Within Temptation

Angels

A szám az együttes 2004-ben megjelent, The Silent Force lemezéről származik. A dalból rövidesen kislemez is lett, ami a holland zenei listák 8. helyéig vezette őket, de a mai napig szívesen játsszák a koncerteken, mivel a rajongók egyik nagy kedvencévé vált az évek során.

A videót egy sivatagban forgatták, Spanyolországban és a címhez hűen az angyaloké a főszerep, akik próbálják elűzni a gonoszt. Az énekesnő, Sharon is megjelenik, aki a semmi közepén, egy út szélén elfogad egy fuvart egy paptól, aki a lakására viszi. A lány felfedezi, hogy a tiszteletes nem is olyan „szent”, mint amilyennek hiszi, mivel több lányt is meggyilkolt különböző személynek kiadva magát. Amikor elmenekülne, az atya elkábítja, majd megpróbálja őt is élve eltemetni, de ekkor érkeznek a banda tagjai, mint angyalok, és megmentik Sharont, majd a többi angyal is életre kel, és közösen elpusztítják a démont.

17.195.583-as nézettségi számával, az együttes legnézettebb videoklipje.

Memories

A második helyen, az együttes talán legismertebb balladája áll, szintén a The Silent Force című nagylemezükről, amivel a holland top 40-ben a 11. helyet sikerült elfoglalniuk. Magát a számot, nem meglepő módon a két alapító tag, Den Adel és Westerholt írta.

A Memories egy történetet mesél el az idős Sharonról, aki visszatér egykori házába, amit épp árulnak. Amint belép, átváltozik fiatalkori énjévé és a ház is olyan lesz, mint amilyennek az emlékeiben megmaradt. A jelenetekben Sharon körbejárja az épületet szerelmének emlékeit keresve, ahol a zenekar tagjai zenélnek, majd a szám végén elhagyja egykori otthonát, és újra idős énje mutatkozik meg.

Népszerűségét a 16.277.530-as nézettség bizonyítja.

All I Need

Sok embernek ez a szám a napjainkban igen híressé vált Vámpírnaplók című sorozatból lehet ismerős, ugyanis itt is felcsendült az első évad 19. része során Elena és Damon ikonikus táncánál. Ha kicsit keményebb, ám mégis balladaszerű dalt szeretnénk hallani, tökéletes választás az All I Need, ami az együttes negyedik stúdióalbumáról, a Heart Of Everythingről származik. Az énekesnő egy interjúban azt nyilatkozta, a dal arról szól, hogy próbáljuk azokat a dolgokat a kezünkben tartani, amik fontosak számunkra, és megtaláljuk azokat a dolgokat, amikben hinni tudunk, és megéri értük élni.

A klipben Sharon egy kórházi ágyon fekszik, és a monitorokon keresztül betekintést nyerhetünk az álmaiba, ahol különböző dolgokat látunk. Az együttes többi tagjai, a falakon a saját celláikban zenélnek, míg az énekesnő álmainak színtereit járja. A kisfilmben képeket és jeleneteket láthatunk a 2000-ben megjelent Cella című filmből is. A dal a holland listákon a 13. helyig jutott, 12.671.977-es megtekintési számával pedig a Within Temptation egyik legnépszerűbb kisfilmje.

Stand My Ground

A The Silent Force első kislemezeként megjelenő szám a mai napig az egyik legnézettebb. A spanyol Los 40 Principales lista első helyén landolt, valamint további három országban (Hollandia – 4., Belgium – 9., Finnország – 9.) a top 10-be is bekerült, és a Csokoládé & Vér című film betétdalának is megválasztották.

A klipben Sharon egy árvíz által tönkretett világot fedez fel, és egy könyvben láthatunk képeket a túlélésről. A kisfilm nagy részében az együttes egy város épületének tetején zenél, miközben szakad az eső.

A dal és kisfilm sikerességét a 9.311.652-es nézettségi szám mutatja.

Mother Earth

Az együttes egyik klasszikusának számító dal, a 2000-ben megjelenő szintén Mother Earth címet viselő lemezéről származik.

„Egy hideg, téli éjjen írtuk meg ezt a dalt. Robert a nap legnagyobb részében a zenén dolgozott, és mielőtt elmentem volna aludni azt kérdezte, hogy nem próbálnék-e meg ráénekelni- mondta az énekesnő, aki elárulta, akkor épp melankolikus hangulatban volt kiscicájának elvesztése miatt.

Mivel az albumon több számot is megihletett a dal és címe, ezért úgy érezték, tökéletesen passzol a Mother Earth elnevezés a lemezhez is. A dal a természet szépségének és erejének bemutatására törekszik a rengeteg tájfelvétellel, illetve a Földanyát megszemélyesítő énekesnő színészi játékával.

A mély tartalommal rendelkező szerzemény a holland top 40-ben a 25. helyig jutott, míg a német Singles Top 100-ban a 14. helyezést érte el, valamint 8.117.371-es nézettséggel az együttes ötödik legnépszerűbb kisfilmje lett.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek