Starity

Díjat kapott Polgár Judit

2013. október 02. 05:05   |   Szerző: mili..summer

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Polgár Judit vehette át a sportág körein belül csak sakk-Oscarként emlegetett Caissa Díjat. A magyar nagymestert Tallinnban tüntették ki.

hirdetés
Díjat kapott Polgár Judit
Fotó: polgarjudit.hu

Polgár Judit nagyon szép karriert futott be, amelyre magyarként mi is büszkék lehetünk! A sakktörténet eddigi legjobb női sakkozója: 1989 óta, azaz 24 éve, megszakítás nélkül vezeti a női világranglistát, a nagymesteri rangot pedig már 15 éves korában magáénak tudhatta.

A FIDE a világ legjobbjának járó díjat nemcsak a 2012-es eredményeinek elismeréseként adományozta, hanem az imént felsorolt és az elmúlt évtizedekben elért teljesítményéért.

Juditot a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) éves közgyűlésének megnyitóján, az észt fővárosban, Tallinnban tüntették ki – számolt be az MTI.

„Ezt a díjat elsősorban a szüleimnek és a két nővéremnek szeretném ajánlani, akiktől rengeteg támogatást kaptam a pályafutásom során, különösen a kezdetekben! Az ő odaadó segítségük nélkül most biztosan nem állhatnék itt, hogy átvegyem ezt a megtisztelő trófeát!”mondta köszönőbeszédében.

A díj kb. 3 kg súlyú, ami nem is meglepő, hiszen aranyból és ezüstből készült, gyémántberakással. A gyönyörű trófeát az ukrán Lobortas Classic ékszerészház készítette.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek