Starity

Lessünk be az igazi Álmosvölgybe!

2013. október 05. 14:02   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Számos feldolgozás készült Álmosvölgy legendájából, ma pedig a legenda újra él: rémisztő horrorműsorokkal szórakoztatják a rajongókat. De hogyan is néz ki a kísérteties város valójában?

hirdetés
Lessünk be az igazi Álmosvölgybe!

„Sleepy Hollow — vajon tényleg létezik?” Minden néző feltehette magában a kérdést, miután megtekintette a Tim Burton által készített Álmosvölgy legendája című filmet, vagy a nemrégiben debütált fantasysorozatot, a Sleepy Hollow-t. Valóban létezik, egy Washington Irving nevű író színezte ki a város történetét, amikor kétszáz évvel ezelőtt a környékén élt.

Körülbelül ötven kilométerre fekszik Westchester megyétől, New Yorktól, eredetileg a North Tarrytown névre hallgatott, ám 1996-ban a lakosok arról szavaztak, hogy az író iránt érzett tiszteletük jeléül a város vegye fel az Álmosvölgy nevet.

Az elmúlt pár hétben egyre nagyobb volt a felhajtás körülötte, akárcsak egykor az Alkonyat miatt Forks, úgy Álmosvölgy is vonzza rajongókat. A Fox legújabb sorozatában Ichabod Crane (Tom Mison) 250 évvel később, 2013-ban ébred, akárcsak a rettegett fej nélküli lovas, akit nem pusztíthat el emberi erő.

A város, ugyan a szériában 144.000 lakossal rendelkezik – amellyel egy viccet sütöttek el és bosszantották fel a vallásban jártas embereket –, a valóságban mindössze körülbelül tízezer embernek ad otthont. Ugyan Irving leírása alapján Álmosvölgy valóban álmos kisváros, mára igazán fejlett, s annak ellenére, hogy nem vált partiotthonná, számos tevékenység folytatható, különösen ősszel, amikor egy igazi, történelmi Halloween-városkává avanzsál.

„Elképesztő méretű tömegre számítunk – mondja Anthony Giaccio, a város adminisztrátora. – A sorozat miatt milliók kattintottak a weboldalunkra és több ezer ember tette tiszteletét az elmúlt két hét során. A halloweeni időszak alatt rekord is dőlhet.”

Mire is számíthatnak a nézelődők?

Egy különleges esemény zajlik minden ősszel, ahol tizenhárom éjen keresztül vehetnek részt a kíváncsiskodók egy rémutazáson: élőholtakkal, árnyakkal, őrültekkel és magával a gonosszal nézhetnek szembe, ha elég bátrak.

A szervezők csak akkor engedélyezik a belépést, ha meggyőződnek arról, hogy a látogatók nem klausztrofóbiások, szívbetegek vagy nem küzdenek krónikus betegségekkel. Csak saját felelősségre!

A világítótorony a turisták kedvenc helye, hiszen a megannyi rémisztő, világítótoronnyal kapcsolatos rémtörténet után felkerekednek, hogy maguk is megtapasztalják, milyen, ha egy őrült szellem üldözi őket.

Az 1883-ban épült torony 1961-ig mutatta az utat a hajóknak, végül múzeummá vált, csak vasárnaponként látogatható. Régi térképek, cikkek, tárgyak találhatók meg a helyiségekben, amelyek elregélik a világítótorony 78 éves történetét.

Idén harmadjára indul a Fejnélküli völgye elnevezésű rendezvény, ahol minden a tetőfokára hág: vámpírok, boszorkányok, zombik, vérben fürdő holtak, szellemek uralják a rémisztő területet, ahol Fejnélküli is megjelenik és meggátolja a résztvevőket abban, hogy elmeneküljenek.

A show-ban profi színészek vesznek részt, és speciális effektekkel színesítik a túrát.

A töklámpás sétán a résztvevők éjjel fedezik fel a temetőt, ahol többek közt az író is nyugszik. Miután tiszteletüket tették Washington Irving sírjánál, megtekinthetik a Függetlenségi háború áldozatai emlékére állított műveket, majd a 113 éves, föld alatti kriptát.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek