Starity

Halle Berry és a családon belüli erőszak

2010. augusztus 22. 13:01   |   Szerző: nozso13

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színésznő, aki maga is áldozatul esett a családon belüli erőszaknak alkoholista apja miatt, már 10 éve végez önkéntes munkát egy óvóközpontban.

hirdetés
Halle Berry és a családon belüli erőszak

Másnap reggel Berry eljött értem és elvitt a Jenesse Központba. Mikor megérdeztem, hol vagyunk, csak ennyit felelt: „a gettóban” – majd hozzátette – „ez a kellemesebb része a gettónak. Vannak sokkal félelmetesebbek is.” Elhajtottunk Debbie Allen táncstúdiója mellett, néhány háztömb múlva pedig egy hatalmas modern épületre mutatott a Crenshaw sugárúton. „A városban mindenki abba a templomba jár.” – ezalatt Denzel Washingtont, Magic Johnsont és a templomba járó „fekete Hollywoodot” értette. Mikor megemlítettem, hogy van a közelben egy néger-melegbár, Berry arca felderült: „Minden évben elmegyünk oda Cliff-fel Halloweenkor.” (Évről évre beöltöznek, a jelmezeiket nem írhatom körül, de annyit elárulhatok, hogy teljesen felismerhetetlen a színésznő. „Az egyik legmulatságosabb dolog, amit csinálhatunk – mondja – teljes anonimitás. Hagyom, hogy megtörténjen bármi, megvadulok, elvesztem a fejem. Nagyszerű érzés.”) Lehet, hogy Berry Beverly Hillsben és Malibuban él, de biztos, hogy a város e részében is van egy otthona, ez világosan kiderült számomra.

Megérkezünk a központba, ahol fotósok hada követi, miközben elhagyja a parkolóházat. Odabent egy nő – aki Miss Hallenek szólítja – barátságosan üdvözli, amiből azonnal látszik, hogy ennek a nagy családnak a szerves része. Ahogy Karen Earl mondja: „Nem azért csinálja, mert itt van egy újságíró. Mindig itt van, kapcsolata van a személyzettel, akik tudják az e-mail címét. A sértetteknek is megadja az elérhetőségeit. Nem tudnék a szívemből szólni, ha nem volna valós a célja.”

Berry épp a közepén tart két lakás felújításának, melyeket majd rettegésben tartott nők és gyerekek vesznek használatba. Szomszédjaik is igen kétesek, és le kell rázni a fotósokat is (ha fény derülne hollétükre, kockáztatná a nők életét); úgy néz ki az egész, mint valami bankrablás-jelenet egy filmben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek