Starity

Hivatalosan is nagykorú lett Josh Hutcherson

2013. október 12. 12:12   |   Szerző: DennyKeh

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Amerikai Egyesült Államokban, hazánkkal ellentétben nem a 18. életév jelenti a nagykorúvá válást, hanem a 21., amit ma töltött be a fiatal színész.

hirdetés
Hivatalosan is nagykorú lett Josh Hutcherson

Joshua Ryan Hutcherson 1992. október 12-én látta meg a napvilágot Unionban, Kentucky államában. Édesanyja korábban a Delta Air Lines egyik alkalmazottja volt, édesapja az EPA egyik elemzője.

Gyerekszínészként kezdte a karrierjét, rengeteg film- és sorozatszerepet kapott karrierje elején, beleértve a Rumlis vakáció, Vészhelyzet, Ügyosztály, Siker sztori, Papák a partvonalon, Chris és a csodaautó, a Zathura – Űrfogócska című filmeket és sorozatokat, és számos szerepben volt látható.

Gyerekkori sikerének tudható a Híd Terabithia földjére, melyben AnnaSophia Robb mellett játszott, a filmbeli alakítása miatt Young Artist Awards díjra is jelölték két kategóriában, amit meg is nyert. A másik nagy sikerű gyerekkori filmje közé sorolható az Utazás a Föld középpontja felé, ahol a Múmia sztárjával, Brendan Fraserrel játszott együtt – újabb Young Artist Awards díjra jelölték, de nem nyerte meg.


Anna és Josh a Híd a Terabithia földjére című filmben

A Gyerekek jól vannak című dráma-komédia miatt 10 díjra is jelölték, de ezekből csak kettőt tudhat a magáénak. A filmben Mia Washikowska és Julianne Moore mellett szerepelhetett. Szintén jelölték díjra az Utazás a rejtélyes szigetre-beli alakítása miatt, amit meg is nyert.


Mia Washikowska és Josh Hutcherson a Gyerekek jól vannak című filmben

Áttörő filmjének tudható be az Éhezők viadala, melyben Jennifer Lawrence mellett alakítja Peeta karakterét. A film Suzanne Collins nagy sikerű regénye alapján készült. Kilenc díjra is jelölték, ebből hetet meg is nyert a fiatal és tehetséges színész.

Ezt követően szerepet kapott a Havanna, szeretlek!-ben, a Zöld urai animációs filmben a főhős, Nod hangját kölcsönözte, valamint a The Forgerben Hayden Panettiere mellett egy fiatal művészt alakított.


Jennifer és Josh az Éhezők viadalában

Novemberben érkezik a mozikba a Futótűz, jövőre pedig a könyvtrilógia harmadik része, a Kiválasztott első felének a bemutatója, majd 2015-ben jön a második rész. Az Utazás-filmek harmadik részében is szerepet kapott, melynek megjelenése máig ismeretlen.

Boldog születésnapot, Josh Hutcherson!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek