Starity

A legsikeresebb videoklipek: Three Days Grace

2013. október 13. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kanadai rockbanda, a Three Days Grace idén ünnepelte 21 éves fennállását, így cikkünkben most bemutatjuk a banda legsikeresebbnek számító nótáit a kezdetektől, napjainkig.

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Three Days Grace

I Hate Everything About You (Three Days Grace) – 2003

Az I Hate Everything About You címre hallgató nóta a csapat első, önmagukról elnevezett 2003-as stúdiólemezén jelent meg. Maga a kisfilm 2003. július 14-én látott napvilágot és post-grunge stílusának hála több magazin is a Nirvanához hasonlította a bandát, ami meg is hozta számukra a sikereket. A Billboard Hot 100-as listáján az 55. helyig kúszott, a Mainstream Rock Tracks listán a 4. helyezést érte el, a Modern Rock Tracks listán pedig egészen a 2. helyig jutott el. További érdekesség, hogy a kissé depresszív dal 45 héten át lépcsőzött a slágerlistákon.

A videoklip több történeti sávon is fut. Bemutatja magát a zenekart, amint kint a szabadban játsszák dalukat; emellett pedig bepillantást nyerhetünk három fiatal életének legrosszabb időszakába is. A legnagyobb videómegosztó portálon mindeddig több mint 58 millióan tekintették meg a klipet, melyből 186.692 pozitív és csupán 2407 negatív értékelést kapott.

Never Too Late (One-X) – 2007

A Never Too Late címre keresztelt kislemez 2007. június 5-én került az üzletek polcaira és szintén rövid időn belül meghódította magának a slágerlistákat – ezúttal sikeresen az élükre is tört. Első helyet szerzett magának a Much Music listáján, valamint a Billboard Hot Mainstream Rock Tracks listáján is. Elmondható továbbá az is, hogy a nagysikerű One-X névre keresztelt album legsikeresebb kislemeze volt. A szám különösen nagy fontossággal bír a dalt szerző frontember, Adam Gontier életében, ugyanis 2007 márciusában ekképp vezette fel washingtoni koncertjükön a számot: Ez a dal egy nagyon sötét helyről szól, de mindig képesnek kell lennünk kiutat találni

További érdekesség, hogy a videoklipben feltűnik Adam felesége, Naomi Brewer is, szimbolizálva a dal és a mondanivaló fontosságát. A kisfilmet napjainkig több, mint 48 millió alkalommal tekintették meg, melyből 202 ezren kedvelték, kétezren pedig úgy találták, hogy nem volt elég jó.

Animal I Have Become (One-X) – 2006

Az Animal I Have Become című sláger is a One-X című második Three Days Grace albumon kapott helyett és szintén jó statisztikát tudhat magáénak. Több TDG számhoz hasonlóan ez a szerzemény is feltűnt néhány számítógépes játékban, valamint két hétig uralta az első helyet a Mainstream Rock Tracks listán és szintén első helyet ért el a Modern Rock Charton.

A kisfilmet Dean Karr rendezte és kissé nyomasztóra sikeredett, hiszen a frontember agresszívvá változását mutatja be. A rajongók ennek ellenére odavoltak a nótáért, így az előzőekhez hasonlóan szintén jó eredménnyel rendelkezik. Mindeddig 32 és fél millióan kattintottak a videóra, melyből 117 ezren jónak találták a szerzeményt és alig 1500-an vélték úgy, hogy a zenekar alkotott már jobbat is.

Pain (One-X) – 2006

A One-X lemez méltán kiáltható ki az együttes legjobbjaként, hiszen ennek az albumnak köszönhetjük a szintén sikeres Pain című számot is, mely a megjelenését követő igen rövid időn belül a Billboard Alternative songs listájának csúcsán találta magát, emellett pedig a CSI: New York és a Szellemekkel suttogó című sorozatok betétdala is lett.

A kisfilmet Tony Petrossian rendezte és a zenekar mellett többen is vendégszerepeltek a klipben. A legnagyobb videómegosztó portálon mindeddig több mint 29 és fél millió alkalommal tekintették meg, melyből 140 ezren a tetszik gombra, 1800-an pedig a nem tetszik gombra kattintottak.

Break (Life Starts Now) – 2009

A Break a zenekar Life Starts Now címre keresztelt harmadik stúdióalbumán kapott helyet; kislemezként 2009. szeptember 1-jén látott napvilágot. A Rock Songs Chart listán hamar az első helyre tornázta fel magát, ahogyan a Mainstream Rock Tracks lista is az élén tudhatta. Az Alternative Songs listán 4. helyezést ért el, a Canadian Hot 100-as listán pedig 26. lett.

A dal még a csapat tagjait is megosztotta, Brad Walst basszusgitáros ekképp nyilatkozott a kapcsán: „A Break című szám arról szól, hogy hogyan szabadulj meg a rossz benyomásoktól

Ez sokkal többről szól, mint kitörni és kiszabadulni. Egyáltalán nem kell megrekedned, ez arról szól, hogy hogyan birkózol meg vele. Mindegy, hogy valami jó vagy rossz, a döntéseid változtatnak meg téged– tette szóvá a zenekar gitárosa, Barry Stock is.

A nóta szintén jó statisztikai adatokkal rendelkezik, ugyanis eddig 22 millió alkalommal került megtekintésre a videó, melyből 94 ezren jónak, 1200-as pedig rossznak vélték.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek