Starity

Michael Douglas elveszítheti hangját

2010. augusztus 23. 02:02   |   Szerző: Rap4ever8

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Michael Douglas hangszálai veszélyben vannak. A színész talán soha többé nem fog tudni beszélni, ha a torkában található tumor nem reagál a kemoterápiára és műtétre kerül sor.

hirdetés
Michael Douglas elveszítheti hangját

Michael Douglas a héten megerősítette a hírt, hogy az orvosok gégerákot diagnosztizáltak nála. A színész és felesége, Catherine Zeta-Jones már hónapok óta tudják, hogy nagy baj van, de a hír csak nemrég került nyilvánosságra. Az orvosok a teljes felépülésben bírznak, de figyelmeztették a színészt, hogy hangját örökre elveszítheti. Az agresszív sugár- és kemoterápiás kezelés súlyosan roncsolhatja a hangszálait, aminek következtében soha többé nem fog tudni megszólalni. Abban az esetben, ha a tumor nem reagál a kezelésre műtéti úton kell eltávolítani. Ebben az esetben a sztár biztosan örökre megnémul ugyanis a beavatkozás során hangszálait is el kell távolítani.

A színésznek 8 héten keresztül kell bejárnia egy New York-i klinikára kemoterápiára és besugárzásos kezelésre. Ha szervezete nem viseli jól a kezelést be is kell feküdnie. A 8 hét letelte után fog eldőlni, hogy szükség van-e műtéti beavatkozásra. Amennyiben végül operációra kerül sor a színész soha többé nem tud majd színpadra lépni vagy filmvásznon szerepelni. Sikeres kezelés esetén azonban 60-70% esélye van a teljes felépülésre.

A híresség nagyon optimistán áll betegségéhez. Szakértők is úgy vélik, hogy egy nagyon kemény, de győzelemmel végződő harc áll a színész előtt. Ebben a stádiumban diagnosztizált betegek jó arányban károsodás nélkül túlélik a betegséget. Reméljük a sztár is ezt az arányt javítja majd. A betegség miatt új filmje, a Wall Street: A pénz sosem alszik című alkotás promóciós körútjáról sajnos le kellett mondania.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek