Starity

A legszebb és legcsúnyább városok

2013. október 16. 10:10   |   Szerző: raquel93

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy utazással foglalkozó cég felmérte, hogy ügyfelei mely városokat részesítik előnyben, valamint mely helyeket hanyagolják inkább, ha utazásra adják a fejüket.

hirdetés
A legszebb és legcsúnyább városok

Bár cikkünkben csak az első 5 városból adunk ízelítőt, nem szabad szó nélkül elmennünk amellett, hogy fővárosunk, Budapest bekerült a 10 legszebb város közé, méghozzá a kiemelkedő 9. helyen. De most nézzük, kik végeztek az élmezőnyben.

A legszebb városok:

1. Velence

Olaszország 3 várossal is képviseltette magát a listán, de az abszolút legszebbnek mégis Velence találtatott. Ezen nem is kell meglepődnünk, hisz Velence a legegyedibb város, ahova el tudunk látogatni. Akik már jártak ott, azok egyöntetűen állítják, nincs ennél csodálatosabb város a földön.

2. Párizs

Ugyan ki ne vágyna a szerelmesek városába? Megszámlálni sem tudjuk, hány filmet néztünk végig nyálcsorgatva, ahol a főhős romantikus vacsorára viszi szerelmét, miközben a távolban megcsodálhatjuk a kivilágított Eiffel-tornyot vagy a Notre Dame-ot. És akkor még nem is beszéltünk a Szajnán való hajókázásról, vagy a Moulin Rouge-ról.

3. Prága

A cseh fővárosban aztán csak úgy hemzsegnek a történelmi emlékek, bármely korról is legyen szó. Persze, aki a szórakozás kedvéért menne oda, az sem fog nagyot csalódni, hisz a cseh sör, már-már legendás és a helyiek vendégszeretetére sem lehet panaszunk. Persze, ha már ott járunk, eszünkbe ne jusson kihagyni a gyönyörű Károly-hidat.

4. Lisszabon

Egy igazi mediterrán város, annak minden magával ragadó szépségével: macskaköves utcácskák, gyönyörű kilátás a tengerre, remek strandok. Mégis van valami hihetetlenül megkapó Lisszabonban, ami kiemeli a mediterrán városok sorából, hiszen varázsa mindenkit magával ragad, abban a másodpercben, amikor megérkezik.

5. Rio de Janeiro

Ugyan, ki nem álmodna arról, hogy életében legalább egyszer eljusson Rióba? A szamba fővárosa híres vendégszeretetéről, utcabáljairól, látványosságairól, na meg gyönyörű tengerpartjáról. Összefoglalva: maga a földi paradicsom.

A legcsúnyább városok:

1. Guatemala város:

A Közép-amerikai főváros nyerte el legkevésbé az oda látogatók tetszését. Valljuk be, valóban nem szívesen látogatnánk el ide: a városban nincsenek igazán látnivalók, a közbiztonság pedig pocsék. Azonban, ha leszámítjuk a fővárost, Guatemala a világ egyik legszebb természeti adottságokkal megáldott országa, tehát ha tehetjük, mindenképp látogassunk el oda.

2. Mexikóváros

A világ egyik legnagyobb metropolisza, szinte ugyanazokkal az adottságokkal van megáldva, mint Guatemala. Bár Mexikóvárosban valamivel több látnivaló van, mint Guatemalában, ez a világ legveszélyesebb városa. Ha tehetjük, inkább Mexikó igen gazdag kultúráját térképezzük fel, és ne foglalkozzunk a fővárossal.

3. Amman

Közép-Amerikából hajózzunk át az Arab-félszigetre. A Jordán város sem észveszejtő szépségéről híres és azt sem igen mondhatjuk, hogy biztonságban érezhetjük magunkat itt. Bár, ha hölgyek vagyunk, vagy hölgy ismerőssel utazunk, könnyen előfordulhat, hogy az ottaniak szívesen marasztalnának minket/hölgytársunkat pár tevéért cserébe.

4. Caracas

A venezuelai főváros évek óta felkerül a legcsúnyább városok közé. Caracas az európaiakhoz képest fejletlen főváros, a közbiztonság nem megoldott, nyomornegyede pedig majdnem olyan kiterjedt, mint Rióé.

5. Luanda

Bár sikertörténetnek könyvelhetjük el, hogy ez a város Afrika legnagyobb ütemben fejlődő városa, még egyáltalán nem nevezhető turisztikai célpontnak. Reméljük, hogy ez hamar változni fog és legalább annyian látogatnak majd el ide, mint például Fokvárosba.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek