Starity

Decemberben érkezik a Jégvarázs

2013. október 18. 05:05   |   Szerző: Lindsay019

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Decemberben 5-én mutatják be itthon a Walt Disney Animation Studios legújabb animációs filmjét.

hirdetés
Decemberben érkezik a Jégvarázs

Történetünk a 90-es évek végéig nyúlik vissza: a rajzfilmek fénykorának vége felé járunk. A Disney úgynevezett reneszánszát éli, rajzfilmjei egyre népszerűbbek. A stúdió egyre több történet átdolgozását tervezi. Beköszönt a 21. század, a számítógépes animáció egyre inkább kitúrja a piacról a rajzolt meséket. 2001-től kezdve a Walt Disney Animation Studios elkezd dolgozni egy újabb történeten, melyet maga Walt Disney is el szeretett volna készíteni: a Hókirálynőn.

Hans Christian Andersen meséje csodás ötletnek tűnt, ám a rajzfilmek bukása után a Hókirálynő projektjét 2005-ben a Disney visszavonta. 2009-ben még tett egy próbálkozást A hercegnő és a békával a rajzolt mesék visszahozására, ám nem jártak sikerrel, így maradtak a számítógépes animációval készült filmek gyártásánál. Úgy döntöttek, hogy a Hókirálynőt mégis elkészítik. A film élére kinevezett csapat Norvégiába utazott, hogy tanulmányozza a tájat és a kultúrát.

A történet hamarosan új formát kezdett ölteni: a készítők rengeteg lehetőséget láttak a történetben, így az olyannyira átalakult, hogy az eredeti Hókirálynő már csak inspirációként szolgált. Az új történetben egy Elsa nevű lány hatalmas erőkkel van megáldva: képes havat és jeget teremteni. Erejét azonban nem képes kontrollálni, így mikor vitába keveredik húgával, Annával, ereje elszabadul. Ezzel persze nem lenne gond, ha mindez nem éppen az egész királyság népe előtt történne, a saját koronázásán. Így Elsa elmenekül, mert nem akarja bántani az embereket. Anna azonban felkerekedik, hogy visszahozza őt és ehhez egy jégarató, Kristoff és bátor rénszarvasa, Sven segítségét kéri.

A hazánkba 2013. december 5-én érkező új animációs film, a Jégvarázs rengeteg meglepetést tartogat zene és hangok terén is: a szinkronhangok között szerepel Idina Menzel (Broadway-sztár), Kristen Bell (aki szintén csodás hanggal van megáldva), a Glee sztárja, Jonathan Groff és Josh Gad is, aki a mókás mellékszereplő, Olaf hangját kölcsönzi majd. A zenéért és dalokért a Kristen és Bobby Lopez, valamint Christophe Beck felelősek.

A film egyébként hivatalosan is Norviégiához kötődik, a készítők az ottani kultúrát és művészetet viszik majd részben vászonra, sőt, egy skandináv népdal átdolgozását is hallhatjuk majd. A Jégvarázs eddig két előzetest kapott, ám ha hihetünk az ígéreteknek, akkor a ma megjelent előzetes a végleges, ez kívánja bemutatni, mire számíthat az, aki beül majd a filmre. Érdekesség, hogy hallható benne az egyik dal, a For The First Time In Forever, méghozzá Kristen Bell előadásában.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek