Starity

A legsikeresebb videoklipek: Blink 182

2013. október 20. 21:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az amerikai pop-punk zenekar idén ünnepli 21 éves fennállását, ebből az alkalomból pedig megérdemelten kerültek be cikksorozatunkba. Lássuk a fiúk legütősebb szerzeményeit!

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Blink 182

I Miss You (Blink 182) – 2003

Az I Miss You címre keresztelt szerzemény a zenekar 2003-as saját magukról elnevezett nyolcadik nagylemezén jelent meg és hamar magával ragadta a zenekar rajongóit. A nóta a Billboard Modern Rock listáját is sikeresen meghódította, valamint egészen a 42. helyig kapaszkodott a Billboard Hot 100-as listán. Rövid időn belül aranylemez lett belőle 500.000 eladott példányszámmal.

A zenekar azt is elárulta, hogy a nótát a The Cure The Love Cats című dala inspirálta. A dalhoz készült kisfilmet Jonas Åkerlund rendezte és az 1920-as évekre jellemző sminket és ruházatot alkalmaztak a forgatáskor. A videót napjainkig több mint 57 millió alkalommal tekintették meg, ebből közel 202 ezren pozitívan és alig 3 ezren negatívan értékelték.

All The Small Things (Enema Of The State) – 1999

Az All The Small Things című sláger a csapat ötödik, Enema Of The State című albumán kapott helyet 1999-ben és a mai napig a srácok legjobbjaihoz tartozik. A dalt a banda gitárosa, Tom Delonge szerezte barátnőjének, Jennifer Jenkinsnek és kedvenc zenekarának, a Ramonesnak. (Érdekesség, hogy a Jennifer később hozzá is ment Tomhoz és azóta is boldog házasságban élnek.)

A dal szintén első helyen végzett a Billboard Modern Rock listáján és hatodik helyet szerzett a Billboard Hot 100-as listán, emellett pedig a Rolling Stone magazin első helyre tette a 100 Legjobb Popnóta listán, emellett pedig beválasztották a dalt a 100 dal, amit meg kell hallgatnod, mielőtt meghalsz című könyvbe is.

A dalhoz készült kisfilmben egyébként a csapat napjaik sztárjait parodizálták ki, így a szemfüles nézők felfedezhették a Backstreet Boys, a 98 Degrees, az N'Sync, Britney és Christina Aguilera kifigurázását is. Érdekesség, hogy a klipet eddig 54 millió alkalommal tekintették meg, 162 ezer néző kedvelte és alig több, mint 4 ezren gondolták kevésbé jónak.

First Date (Take Off Your Pants And Jacket) – 2001

A First Date a csapat hetedik, Take Off Your Pants And Jacket címre keresztelt lemezén indult hódító útjára 2001-ben. Érdekesség, hogy a számot Tom Delonge gitáros és Mark Hoppus basszeros ugyanazon az éjszakán írta, amikor is megszületett a The Rock Show névre keresztelt nóta.

Érdekesség, hogy a kisfilmet a The Malloys rendezte, akik egyébként Avril Lavigne számára is több kisfilmet készítettek. További különlegesség, hogy a zenekar az 1974-es Kaliforniába kívánta visszakalauzolni, valamint a Bee Gees zenekarra emlékeztetni a nézőket a klip által. Különlegesség még, hogy a First Date megjelent a Guitar Hero több változatában, valamint a Top Gear című sorozatban is betétdalként. A kisfilmet eddig 35 millió alkalommal tekintették meg, melyből több, mint 100 ezren poitívan és csupán 1500-an értékelték negatívan.

Adam's Song (Enema Of The State) – 1999

Adam dalát Mark Hoppus szerezte és elmondása szerint a depresszióról és öngyilkosságról szól. Maga a történet a 17 éves Greg Barnesról szól, aki miután túlélte a Columbine High School-beli mészárlást, hazatérve felakasztotta magát családja garázsában. Mark 2000-ben a következőket nyilatkozta a nótával kapcsolatban:

„Éppen vásárolgatni voltam, amikor felhívott a menedzserünk és elmesélte, hogy mi történt. Akkor úgy éreztem, hogy ebből egy öngyilkosság elleni dal születhetne. Szörnyű érzés volt! Úgy értem, hogy amin keresztülment a srác, az nagyon szomorú és most, hogy vége ez totális depresszióba dönt. De az Adam's Song arról szól, hogy vannak nehéz időszakok az ember életében és ezek adják a dal szívét: depressziósnak lenni, nehéz időszakokat megélni, de van, amikor megtalálod magadban az erőt, mely segít átjutnod a másik oldalra és az jobb lesz neked.”

A kisfilmben több önkéntes is szerepet kapott, akiknek az emberi lét szenvedéseit kellett bemutatniuk. Alakításuk jól jött a zenekarnak, ugyanis eddig 32 millióan nézték meg a klipet, melyből 67 ezren kedvelték és alig 900-an nem.

Always (Blink 182) – 2004

Az Always szintén a 2003-as megjelenésű Blink 182 lemezen látott napvilágot, ám kisfilmként 2004. november 1-jén debütált igen nagy sikerrel. Az album több szerzeményéhez hasonlóan az Alwayst is az 1980-as évek inspirálta. A dal mondanivalóját Tom Delonge a következőképpen magyarázta akkoriban az MTV-nek adott interjújában:

„A dal arról szól, hogy hogyan terts meg egy csajt egy éjszakán át, hogyan csókold, hogyan érintsd meg, hogyan ízleld meg és érezd őt, satöbbi. (...)”

A szerzeményhez készült videót Joseph Kahn rendezte és elmondható, hogy igen különleges munkát végzett, hiszen korábban nem jelent meg hasonló videó, ugyanis a képkockák nem megfelelően vannak összevágva, mégis különleges élményt nyújtanak. 23 millió megtekintőből 63 ezernek tetszett a különleges, forradalmi megoldás és alig 800-an gondolták azt, hogy nem volt jó.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek