Starity

Feltörekvő bandák nyomában: Sorronia

2013. október 22. 05:05   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Legújabb cikkünkben bemutatjuk a magyar származású budapesti szimfonikus metalt játszó együttest, a Sorroniát.

hirdetés
Feltörekvő bandák nyomában: Sorronia

Az együttest 2011-ben alapította Király Anna énekesnő és Bíró István billentyűs akkor még Thristana néven. Az eredeti ötlet egy olyan projekt létrehozása volt, amely nemzetközileg jól helyt tud állni és élményt nyújthat az embereknek. 2011 novemberében már meg is kezdték a munkálatokat egy EP-lemez készítésével.

2012 tavaszán a zenekar egy új taggal bővült Szabó „Hümér” László személyében, aki a gitáros szerepét foglalta el, ezután már stúdióba is vonultak a Devil’s Destiny EP rögzítésére, amely nem sokkal később már meg is jelent. Még az év októberében az együttes két taggal is bővült: Vízi Kristóf (dob) és Beri Kevin (basszusgitár). Októberben a csapat az Utopia Studióval dolgozott együtt, ahol öt dalt rögzítettek. Az első hivatalos szám az Enemy of Yourself lett, melyhez még decemberben klip is készült, idén januárban jelent meg, és sok pozitív visszajelzést kapott.

Ezután az együttes ismét stúdióba vonult további négy dal rögzítésére. 2013 októberében került napvilágra, hogy a banda az olasz Bakerteam Recordsnál lázasan dolgozik első debütáló albumukon, amely a Words Of Silence nevet fogja viselni, valamint dolgoznak egy új videoklipen is, nem is akárkikkel: egy jól ismert, amerikai filmes stábbal, melynek vezetője Brian Morgan.

„Új videónkat egy Amerikából csakis a zenekar miatt Magyarországra utazó filmes stábbal fogjuk leforgatni a jövő hónapban – többek között egy kastélyban. A stáb vezetője Brian Morgan, aki leginkább a Transformers 3 által ismert, de a 2014-ben bemutatásra kerülő Transformers 4 munkálataiban is egyaránt részt vett, de dolgozott az ugyancsak jövőre megjelenő The Divergent (A bevatatottban) és a Jupiter Ascending filmekben is” – számolt be a Hammerworld.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek