Starity

Véget érnek a Pretty Little Liars-könyvek

2013. október 24. 16:04   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A könyvsorozat megálmodója és írónője, Sara Shepard nemrég bejelentette, hogy a Pretty Little Liars-könyvsorozat 16 rész után véget ér.

hirdetés
Véget érnek a Pretty Little Liars-könyvek

2006 októberében jelent meg az első kötet a Pretty Little Liars című könyvsorozatból, melynek írója és megálmodója Sara Shepard. A történet négy lányról, Ariáról, Emilyről, Hannáról és Spencerről szól, akiknek a legjobb barátnőjük, Alison váratlanul eltűnik, három év után pedig megtalálják a lány holttestét, és egy bizonyos A fenyegető üzeneteket küld a négy lánynak, miszerint elárulja a legféltettebb titkaikat – olyanokat, amikről csak Alison tudott. Így a lányokra két nagy feladat vár: leleplezni A-t és megtalálni Alison gyilkosát. Az írónőt a hazug kiscsajok-sorozat megírására a pennsylvaniai gyerekkora inspirálta.

A könyvek nagy sikernek örvendenek az Államokban, ám kétségtelen, hogy a legnagyobb hírnevet az ABC Family azonos című sorozatának köszönheti, mely 2010 nyarán indult Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Troian Bellisario és Sasha Pieterse főszereplésével. Akkortájt, amikor a sorozat indult, Shepard elárulta, hogy szeretné még kiterjeszteni a szériát, amit meg is tett.

Nemrég egy interjúban bejelentette, hogy a négy lány kalandjai a tizenhatodik könyvvel véget érnek. „A 14. könyv, mely a Deadly [Halálos] címet viseli, december 3-án jelenik meg, mely egy ígéretes nagy csavart rejt és leleplezésre kerül 'A' valódi kiléte. A 15-16. könyvvel véget ér a könyvsorozat, melyben a lányok végre bosszút állnak nemezisükön” – nyilatkozta Sara.

Magyarországon eddig csak a sorozat első kötete jelent meg az Ulpius-ház jóvoltából, a címét meghagyták, a borítón pedig Spencer karakterét lehet felfedezni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek