Starity

Jubileumi turnéval ünnepel Ákos

2013. november 01. 23:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jubileumi koncertsorozattal ünnepli Ákos szólókarrierje kezdetének 20. évfordulóját.

hirdetés
Jubileumi turnéval ünnepel Ákos
Fotó: Emmer László

1993. március 23-án jelent meg Kovács Ákos első szólólemeze, Karcolatok címmel. Tavasszal még javában zajlott a 2084 turné, így az ünnepi országjárás csak ősszel veszi kezdetét.

A Karcolatok 20 névre keresztelt turné – Ákos elmondása alapján – lágyabb, akusztikusabb hangvételt üt majd meg. Leginkább a 2003-as Andante vagy a 2008-as 40+ turnéhoz hasonlítható majd. A K20 estek három blokkra lesznek osztva, egy szünettel.

A színházi előadásokra pillanatok alatt elfogyott minden jegy, több helyszínen ezért duplázásra kényszerül az énekes. Többek közt a budapesti Művészetek Palotájában, a kecskeméti Katona József Színházban, a hódmezővásárhelyi Fekete Sas Rendezvényházban, a debreceni Kölcsey Központban és a pécsi Kodály Központban. A turné a budapesti Erkel Színházban kezdődik majd november 8-án és a szombathelyi Agora Központban ér véget december 14-én.

Ákos elmondta, hogy sűrűbbre sikeredett a 2013-as éve, mint ahogy tervezte. A 2084 lemezhez kapcsolódót turné nem várt sikereket hozott, így menet közben újabb helyszíneket iktattak be.

A Karcolatok 20-at egyéves teljes csend követi majd. Ákos ez idő alatt egyáltalán nem fog koncertezni. Elmondása alapján innentől egymást érik majd az évfordulók az eddig megjelent albumai kapcsán, de ő nem szeretne a múltból élni, így a hosszú hallgatást inkább egy friss, új, aktuális produkció megalkotására használja majd fel. Ennek bemutatására valószínűleg 2014 végén kerül sor.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek