Starity

Exkluzív interjú a Sunset Strippel!

2013. október 25. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Starity csapata jóvoltából ezentúl exkluzív interjúkat olvashattok az X-Faktor versenyzőivel és kiesettjeivel. Első körben a nemrégiben kiesett, ám egyre bővülő rajongótábornak örvendő Sunset Strippel beszélgettünk!

hirdetés
Exkluzív interjú a Sunset Strippel!

A gyulai Sunset Strip nevű zenekar – Kukla József, Miklós Csaba, Medve Dániel, Veress Balázs és Galambos Krisztián – tavaly augusztusban alakult egy baráti társaságból. Ismerjétek meg őket Ti is!

Ha jól tudjuk, már körülbelül egy éve zenéltek együtt. Mesélnétek kicsit arról, hogy hogyan és milyen hatásra állt össze ez a formáció?

Baráti társaságból alakultunk. Maci, Krisztián és Csabi a 4 D!CK zenekarban játszottak, majd egy énekesváltás volt, így jött a képbe Józsi, akivel Csabi a régi Sunset Stripben játszott. Basszeros posztra Veress Balázs került. Az első válogató után Nagy Norbert került a basszusgitáros posztra, mivel Balázs elment nyaralni a barátnőjével. Norbi nagyon jól vette az akadályt, hiszen a válogató és a Tábor között körülbelül két hét volt. Ennyi ideje volt összeszokni velünk. Nagyon tehetséges srác.

– Milyen előadók inspirálnak titeket leginkább? Ki vagy kik azok, akikre leginkább felnéztek?

– Nagyon sokféle zenét szeretünk. Mindenki más-más előadó, zenekar iránt rajong. Józsi nagy Linkin Park-os, Maci és Krisztián Metallica-fan, Csabi Guns N Roses-őrült, Norbi Pain Of Salvation-rajongó.

– Mi alapján választottatok számokat a műsor alatt?

– Először is tudni kell rólunk, hogy számaink körülbelül 90%-a saját. Nem nagyon játszunk feldolgozásokat, mégis úgy döntöttünk, hogy az X-Faktorban feldolgozásokat fogunk játszani. Sajátok csak koncerten és előbb-utóbb lemezen lesznek. A Mizut azért választottuk, mert szerettük volna megmutatni, hogy ebben a számban azért egy kicsit benne van a punk is; a másik az, hogy kicsit sokkolni akartunk.

– A Bruno Mars-számot sorsolás alapján kaptuk, mivel a Tábor első körére három zenét kellett megcsinálni. Nagy mázlink volt, mivel ez sikerült a legjobban. A Neoton Nyár van című számát azért választottuk, mert meg akartuk mutatni, hogy a három akkordos Mizu után tudunk egy kicsit komolyabban is játszani, ezért is variáltuk át az egészet. A Linkin Parktól az In My Remainst Józsi választotta.

– Melyik volt a legfelemelőbb pillanat számotokra a műsor során?

– A Mentorok házába való bejutás.

– Mit éreztetek, amikor Szikora Róbert közölte veletek a döntését?

– Nem voltunk különösebben letörve a kiesés miatt. Valahol éreztük, hiszen nem sikerült elég ütősre az akusztikus produkció, bár a délelőtti próbákon valahogy jobban szólt, Szikora Róbert és Nagy Feró előtt már valahogy nem ment úgy, de hát ilyen az élő zene…


Fotó: RTL Klub/Sajtóklub

– Most, hogy kiestetek, hogyan tovább?
Nem adjuk fel, mennek a próbák, ezerrel dolgozunk a saját számainkon.

Mit gondoltok, mi tesz egy hobbizenekart igazi csapattá?
– Mi elsősorban barátok vagyunk. Rengeteg időt töltünk együtt, ismerjük egymást, mint a rossz pénzt.

– Mit tanácsoltok azon zenekarok számára, akik hozzátok hasonlóan ki szeretnének törni az ismeretlenségből?
– Próbáljatok sokat és merjetek önmagatok lenni!

Hol találkozhatnak veletek a rajongók legközelebb?
– Vannak koncerttervezetek, de lefixálva még nincs semmi. A Facebook-oldalunkon időben tájékoztatunk mindenkit!

Végezetül: szeretnétek üzenni valamit a rajongóitoknak?

– Köszönjük szépen a sok támogatást és negatív kritikákat, minden erőt ad nekünk, hogy folytassuk a dzsidzsit. Reméljük, a koncertekre minél többen eljöttök majd, szeretnénk veletek találkozni! Na meg ne feledjétek: nem a részvétel, hanem a fontos.

Starity: Köszönjük szépen, hogy megtiszteltetek minket és további sok sikert kívánunk nektek a továbbiakban!

A csapat x-faktoros munkássága megtekinthető a műsor hivatalos oldalán.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek