Starity

Exkluzív interjú Nagyváradi Nellivel!

2013. október 29. 16:04   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Sunset Strip és Bátky Zoltán után a gyönyörű Nagyváradi Nellivel beszélgettünk, aki bepillantást engedett magánéletébe és őszintén mesélt a műsorral kapcsolatos érzéseiről, példaképeiről és jövőbeli terveiről is.

hirdetés
Exkluzív interjú Nagyváradi Nellivel!

- Mint tudjuk, énektanárnő vagy a hétköznapi életben. Mi vagy ki ösztönzött arra, hogy jelentkezz a műsorba? Esetleg már korábban is volt ilyen irányú terved?

- Ha tényleg őszinte akarok lenni, egy dolog ösztönzött... A magánéletem jelenleg, közel egy éve eléggé romokban hever és próbáltam valamit kezdeni magammal, hogy ne az önsajnálatba burkolódzva menjek a barátaim agyára, hanem kössem le magam. Rengeteg dolgot csinálok amúgy, tehát nincs sok időm agyalni, de az X-Faktor annyiban lett volna más, hogy ott még az a néhány óra agyalás sem történhetett volna meg, amit amúgy azért meg tudok tenni jelenleg. A nyüzsgés elnyomta volna a gondolataimat, ami így is volt addig, míg részese voltam ennek az egésznek és valószínűleg pont emiatt is lett számomra vége a versenynek. Régebben is jelentkeztem már más műsorokba, de hát akkor még pályám elején nyilván azért, mint mindenki más, énekes akartam lenni, de ez végül sikerült enélkül is.

- Miért pont a No Doubt nagy sikerű slágerét, a Don’t Speaket választottad bemutatkozóként?

- Ezt a dalt már kislány korom óta éneklem, annak idején nagy kedvencem volt a No Doubt, Gwen Stefani pedig tinikorom példaképe volt nőként és énekesnőként egyaránt! Szép emlék... Igazából ennyi volt a választás oka.

- Van olyan előadó, akit példaképednek tekintesz? Ha igen, ki ő és miért?

- Példakép igazából nincs, mert azt gondolom a példaképnek titulált személyek az ember életében idővel hamis énképet idézhetnek elő. Inkább azt mondanám, hogy vannak olyan előadók, akikre felnézek vagy sokra tartom a művészetüket vagy a hangjukat. Ilyen például Yma Sumac, Brandon Boyd és a Deftones.

- Melyik volt a legfelemelőbb pillanat számodra a műsor folyamán?

- A megdöbbenés magamon, amikor észrevettem, hogy bizony tényleg akkora lelki megrázkódtatás, mikor egy döntést meghoznak a mentorok, hogy nem lehet szavakba önteni. Rengeteg éles helyzetben voltam már versenyek, vizsgák, nagy volumenű fellépések során, de ezek a most megélt pillanatok egyikhez sem voltak foghatók. Azt gondolom, sok embernek azért, mert a zenei karrierje múlik rajta, nekem inkább meg azért talán, mert az foglalkoztatott: meg akarom csinálni, azért, hogy kiszakadjak a negatív gondolataimból, de azt hiszem mivel mástól vártam a megoldást és nem én próbáltam megoldani, meg is lett az eredménye…

- Említetted a Mentor-házas döntés előtt, miszerint arra számítasz, hogy kiesel… Miért voltál ebben ennyire biztos?

- Éreztem, hogy kevés az a motiváció, hogy én most nem egy verseny részese akarok lenni, és nem nyerni akarok, hanem megoldani a magánéletem és ezt a szakemberek megérzik. Geszti Péter érezte, hogy nem adtam bele mindent és nagyon jó döntést hozott.

- Ha már itt tartunk, Geszti Péter mentorként tudott olyan tanácsokkal szolgálni, melyeket meg tudsz fogadni a jövőben?

– Természetesen, ő egy nagyon okos és korrekt ember és nagyon jó beszélgetésekben volt részem!

- Most, hogy kiestél, hogyan tovább? Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

- A tervek továbbra is a régiek: a Noa Énekstúdió kibővítése még néhány jó tanárral, és igazából újra megjött a kedvem ahhoz, hogy kicsit zenélgessek, zenét írjak, énekeljek – de szigorúan rockzenét és majd meglátjuk mi lesz.

- Mit gondolsz, milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie annak, aki hozzád hasonlóan jelentkezni szeretne egy ilyen versenyre?

- Ez egy nehéz kérdés. Mindenképpen fontos a kitartás és az, hogy teljes odaadással, mindent félretéve akarja az ember ezt a versenyt. Aki kicsit is meginog, annak nincs ott a helye! És természetesen fontos maga az egyéniség, bármilyen szempontból is legyen egyéni valaki.

- Hol találkozhatnak veled a rajongók legközelebb?

- Október 31-én lesz egy Díjátadó a Dürer Kertben, és az általam nagyon kedvelt Cherry Bomb zenekar hívott el vendégszerepelni néhány szám erejéig, amit nagyon megtisztelőnek tartok, mert nagyon szerettem őket mindig is, így nagyon örültem a felkérésnek!

- Végezetül: szeretnél üzenni valamit a rajongóidnak?

- Nagy közhely, mégis igaz, hogy soha ne adjuk fel az álmainkat! Négy éves korom óta énekesnő és „tanárnéni szerettem volna lenni, és nagyon sok munka árán sikerült elérni ezt, amiért nagyon hálás vagyok a szüleimnek és a barátaimnak, hogy ennyire támogattak! Szóval sok-sok kitartást kívánok mindenkinek, aki hisz valamiben és el akarja érni! El fogja!

Starity: Köszönjük szépen, hogy megtiszteltél minket és további sok sikert kívánunk neked a továbbiakban!

Nelli X-Faktoros munkássága megtekinthető a műsor hivatalos oldalán.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek