Starity

Megjelent Katy Perry prizmája

2013. október 29. 18:06   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Katy Perry negyedik albuma, a PRISM október 22-én jelent meg világszerte, amely az osztatlan sikerű Teenage Dream nagylemezt követte. Az énekesnő lezárta a Candy-Queen szerepet és készen áll arra, hogy betekintést adjon az igazi életébe.

hirdetés
Megjelent Katy Perry prizmája

A Katy Hudson, One Of The Boys és Teenage Dream nagytestvéreként érkezett meg a negyedik korong Perrytől, a Prism, ami egyben az első lemeze a 2011-es válása után Russell Branddel.

„Rengeteg mindenen mentem már keresztül az életemben, és szerintem jobban kiépítettem a személyiségemet. Meg kellett találnom önmagamat, igaz, a nehezebb úton. De sikerült. Élve és túlvészeltem mindent, és kicsit erősebb lettem” – mondja Perry.

A komorabb, szívbemarkoló By The Grace Of Godtól kezdve olyan kellemes, könnyed, fülbemászó dalokat is találunk a Prismen, mint az első kislemez, a Roar vagy éppen a Birthday. „Minden számnak megvan a maga története, színfoltja az albumon” – teszi hozzá Katy.

„Azt hiszem, a PRISM egy evolúció és egy korszak az életemben. Felnőttem mint dalszerző. Remélem, az is hallható, hogy mint személy is” – elmélkedik. A nagylemezen Katy 16-ból 16 dalnak megírásában vett részt mint kiemelt szerző.

A Teenage Dream ennek ellenére egy mérföldkő volt, hiszen öt No.1. kislemezt termelt, ami utolérte Michael Jackson rekordját. A 12 dalos albumon egy töltelék szám sem volt, egytől egyig slágereket tartalmazott, így talán nem meglepő, hogy világszerte 5,7 millió példány kelt el belőle.

Azonban Perry nem fél változtatni, ezt letisztázta a promóciós klipjében, ahol szertartásszerűen elégette a kék parókáját. „Szeretem a furcsa dolgokat. Ez az albumon fő inspirációja. De azt hiszem, most élek a legtudatosabban, tisztában vagyok önmagammal.”

A By the Grace of God egy személyes ballada, melynek megírásában Greg Wells vett részt, és bemutatja Perry érzelmi hullámvasútját, amit 2011 év végén élt át. „Nagyon a padlón voltam a megírásakor, egy rettentően elveszett, üres helyen érzelmileg. Rengeteg negatív dolgot olvastam, és ettől én is negatívvá váltam” – osztotta meg.

Válása után most boldog párkapcsolatban él a szintén énekes John Mayerrel.

2012 év elején még arról beszélt, hogy a korong sötét, depressziós lesz, ahogy ő érezte magát akkoriban, azonban most az ellenkezője történt, optimista irányt vett, ami már a címből is kikövetkeztethető. „Beengedtem a fényt az életembe, így ismét leültem év közepén, dalokat írtam, újraértelmeztem az irányt, és sokat dolgoztam, hogy időben elkészüljünk. Hagytam, hogy a pozitivitás uralkodjon el rajtam és ezt átvittem a felvételekbe is. A színek gyönyörű árnyalata megmutatkozik a dalokban, amelyek reményt és egy kis örömet adhatnak a nehezebb napokon is.”

Az Unconditionally a második kislemez a Prismről, és ez az egyik legszebb szerelmi balladája, némi törzsi zsene befolyással. A Double Rainbow, amin Sia is közreműködött, arról szól, hogy megtalálj egy ritka, de boldog pillanatot az életedben. A Legendary Lovers és a Choose Your Battles John Mayerhöz íródott, míg az It Takes Two exéhez, Russell Brandhoz. Perry ebben az erőteljes dalban elmondja, hogy ő is mutogathatna ujjal, de helyette inkább készen áll bocsánatot kérni, hiszen kettőn áll a vásár.

„Elmondhatom, hogy remekül érzem magam és kockáztatok, zeneileg pedig szeretem a különböző árnyalatokat, s ezek megmutatkoznak a korongon. Jelenleg több színnel dolgozom. Azt hiszem, az emberek is ilyen dalokat akarnak hallani, amiket a maguk módján értelmezhetnek és talán egy kis reménnyel tölheti el őket” – zárta be Perry a Prism értékelését.

A lemezt 66/100 arányban pozitívan fogadták a kritikusok, és a slágerlistákon is rendkívül jól szerepel. A Prism október 23-ától Magyarországon is megvásárolható, mind fizikai, mind digitális formában.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek