Starity

9 kedvelt külföldi videoklip, amit hazánkban forgattak

2013. november 24. 14:02   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Michael Jackson, Katy Perry, Selena Gomez, Gwen Stefani – név azok közül, akik úgy döntöttek, Magyarországot választják videoklipjük helyszínéül.

hirdetés
9 kedvelt külföldi videoklip, amit hazánkban forgattak

Számos külföldi videoklipet forgattak már Budapesten, köszönhetően az építészeti adottságoknak és a kedvező anyagi feltételeknek. Katy Perry mellett, aki néhány évvel ezelőtt a Fireworköt forgatta a fővárosban, olyan sztárok is megfordultak nálunk, mint Selena Gomez, az Evanescence vagy a Depeche Mode.

Lássuk a kilenc legkedveltebb, hazánkban forgatott külföldi klipet!

Michael Jackson – HIstory

Az orwelli hangulatú teasert Budapesten forgatták 1995-ben. A videóban látható katonai masírozás a Budai Várban kezdődött, onnan a Lánchídon keresztül haladnak a belváros irányába, az MJ-imádatra átalakított Hősök terére.

Gwen Stefani – Early Winter

A No Doubt énekesnője 2007-ben látta meg Budapestben a klipjéhez ideális színhelyet. Az Early Winter egy részét nálunk forgatták a Nyugati pályaudvaron Sophie Muller vezénylésével, a további jeleneteket pedig Prágában és Milánóban vették fel. Ez a dal csak az európai rajongók részére jelent meg.

Selena Gomez & The Scene – Round and Round

A 2010 májusában, Budapesten forgatott klipben a város több nevezetessége is feltűnik. Gomez egy titkosügynöknőt játszik, a Budai vár lépcsőin föl-le szaladgálva.

Phillip Andelman rendezte a kisfilmet, Selena három és fél évvel ezelőtt Magyarországon tartózkodott a Monte Carlo című filmje forgatásai miatt, ekkor szakított időt a klipforgatásra.

Katy Perry – Firework

A hatalmas hírveréssel és promócióval zajlott videoklip-forgatás is kihasználta fővárosunk gyönyörű adottságait. A videó az esti Budapest pörgős-bulis arcát mutatja meg.

Dave Meyers rendezésével készült, az első teaser 2010. október 15-én jelent meg, és 38.000 jelentkező közül választottak szereplőket.

Liberty X – Holding On For You

Budapest öt különböző helyén forgatták a videót a metró-aluljáróban, 2002 szeptemberében. A jelenetek végén az együttes öt tagja külön-külön metróval utazik el, ezzel szimbolizálva különböző egyéniségeiket.

A klip felkerült az együttes DVD-jére is, a Just a Little: Live at Cardiff Arenára is, valamint a harmadik nagylemez ausztrál kiadásának bónusz DVD-jére is.

Jovanotti: Mi fido di te

A helyszínek közt a legkönnyebben felismerhető a Nagykörút, a metró, az Egyetemi Templom és a Hajógyári Szigetre vezető „K” híd.

Lenny Kravitz – Dancing Til Dawn

Lenny Kravitz a 2008-ban hazánkban adott koncert után itt készítette el a Dancing Til Dawn című dalához a videoklipet. Eredetileg egy vidéki kastélyban szerették volna leforgatni a jeleneteket, de végül Budapest mellett döntöttek, talán anyagi okok miatt, ugyanis a Mikszáth Kálmán tér és egy ottani szórakozóhely lett a forgatási helyszín.

Depeche Mode – Condemnation

1993-ban, budapesti koncertjüket követően Gödön forgatták a Condemnation kislemezhez készült videót. Több DM-videóhoz hasonlóan ezt is Anton Corbijn rendezte. Nem a The Videos 86-98-en jelent meg, hanem a forgatástól számítva kilenc évvel később, 2002-ben, az újradolgozott kiadáson.

Evanescence – Good Enough

Marc Webb és Rich Lee rendezték a klipet, melyet Budapesten forgattak 2007. június 11. és 14. között. Lee egy MTV-s vendégszereplés alkalmával leplezte le a klipet a Total Request Live-ban (TRL) 2007. szeptember 10-én.

A Váci utca egyik bérházában készült, így a városról képek nem is jelennek meg. A videóban viszont Amy Lee, az énekesnő a könyvespolc előtt végigsimít néhány magyar klasszikus irodalmi gyöngyszemen.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek