Starity

Exkluzív interjú Komondi Liával!

2013. november 01. 18:06   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nemrégiben az a megtiszteltetés ért minket, hogy a bájos Komondi Lia is igent mondott felkérésünkre, így nem csak zenekarairól, érzéseiről és terveiről faggattuk ki, hanem megosztotta velünk azt is, hogy kivel készítene legszívesebben duettet és, hogy mely versenyzők állnak legközelebb a szívéhez.

hirdetés
Exkluzív interjú Komondi Liával!

- Mint tudjuk, több csapatban is énekeltél már, 2010 óta pedig a PartYssimo Rendezvényzenekar énekesnője vagy. Mesélnél kicsit ezekről a projektekről, és hogy milyen hatásra döntöttél úgy, hogy szerencsét próbálsz az X-Faktorban is?

- Valóban voltak különböző zenekarok az életemben, például BZ-vel (Bátky Zoltán) már 10 évvel ezelőtt egy színpadon álltunk a Toto Tribute formációban. A PartYssimo zenekar gyakorlatilag 3 éve a második családom. A nagy összetartás és szeretet mellett sok-sok közösen befektetett munka eredménye mindaz, hogy 2010. évi megalakulásunk óta folyamatosan egyre nagyobb sikerekben és megtiszteltetésben van részünk. Mi zenéltünk többek között a Barátok közt sorozatból jól ismert Som Balogh Edina és Som Krisztián esküvőjén, ám együtt ünnepelhettük az olimpiai ezüstérmes Bárdosi Sanyival és Ildivel is a nagy napjukat. PartYssimo Sztárkoktél néven minden klubkoncertünkön extra fűszer volt, hogy egy-egy meghívott sztárvendéggel léptünk fel, így velük közösen varázsoltunk még jobb hangulatot a budapesti éjszakákba. Ezen kívül a nézők láthattak minket a Balatoni Nyár és a Fátylat rá című tévéműsorokban is. Mindezek fényében valóban nagyon-nagyon nehéz volt az elhatározás, hogy szólistaként ismét ringbe szálljak és megmérettessem magam. Egy kedves ismerősöm hívott fel és ültette el a bogarat a fülembe, míg végül többszöri beszélgetés után beadtam a derekamat és nekivágtam.

- Van olyan előadó, akire példaképként tekintesz, vagy akinek a munkássága inspirál téged? (Ha igen, ki ő és miért?)

- Számomra csak olyan személy lehet példa, akinek az emberi oldala és tulajdonságai is példamutatóak. (A mentoromat, Geszti Pétert teljesen elfogadtam!) Több olyan előadó van – magyar és külföldi is – akik előtt meghajlok mindazért, amit már letettek az asztalra, ám nincsen egy konkrét példaképem. Sokan tudnak inspirálni, akiktől tanulok, de mivel a legtöbbször magamra formálom a dolgokat, a végeredmény úgyis „Liás lesz.

- Az általad előadott dalok közül, melyik áll a legközelebb hozzád és miért?

- Egyértelműen a What You're Made of című dal viszi a pálmát a versenydalaim közül. Nagyon szeretem! Évekkel ezelőtt mutatta meg nekem az énektanárom, Magyar Hajnal, amikor épp túl voltam egy szakításon. A szövegét és az egész dalt annyira a magaménak éreztem abban a szituációban, hogy azonnal meg akartam tanulni. Ennek köszönhetően – mint énekiskolai féléves vizsgaanyag – megszületett a stúdiófelvétel is.

- A Mentor-házas megpróbáltatás során jó teljesítményt nyújtottál, mi több: mentorod, Geszti Péter megemlítette, miszerint Kovács Katira emlékezteted őt; ennek ellenére mégsem vitt magával az élő show-ba. Nehéz volt ezt megélni? Kaptál Pétertől olyan tanácsokat, melyek segítségedre lehetnek a jövőben?

- A hasonlatnak örültem. Szeretem Kovács Katit és egy-két dalát szoktam is énekelni. A Mentorház óta megnéztem néhány fényképünket is egymás mellett és valóban meglepő néhol a hasonlóság. Nagyon sok dicséretet és őszinte szakmai véleményt kaptam Geszti Pétertől, aminek a nagy részét a nézők sajnos nem látták, de nekem sokat jelentettek a szavai, és magammal hoztam, mint útravalót. Ekkor már sejtettem, hogy nem visz az élő show-ba, mert abban az esetben legtöbbször negatív kritikát kapnak a versenyzők... és ennek ellenére elviszik őket. Mivel megbíztam Péterben és a műsor készítőiben, tudtam, hogy pont addig leszek adásban, amíg „ott kell lennem, és tudtam, hogy jó döntés születik. Az egészet azért volt talán könnyebb megélni, mert tudtam, hogy nem az életem függ a továbbjutástól. A PartYssimo tagjai nagyon szorítottak értem, hogy minél előrébb jussak, ugyanakkor sok tervünk is van, amit meg akarunk valósítani. A Mentorház óta átdolgoztuk és kicsit mai hangzásvilágba helyeztük a Boldog születésnapot című dalt, amihez hamarosan a klip is elkészül.

- Ha visszafordíthatnád az időt, változtatnál valamin?

- Nem. Ez vagyok én.

- Mennyiben változtatta meg az életedet a műsor? Te és a szeretteid hogyan tudtatok alkalmazkodni a körülötted kialakult médiafigyelemhez?

- A műsor kapcsán megismertem jó pár fantasztikus embert, aminek nagyon örülök! Szakmailag még feljebb tettem magamnak a lécet. Ez fontos, hiszen rengetegen bíznak bennem és támogatnak engem, amit ezúton is nagyon köszönök. Sokszor felismernek az utcán, a boltokban, vagy mikor az egyszerű hétköznapi dolgaimat intézem. Idegenek szólítanak meg és elmondják, hogy „pedig nagyon szurkoltak nekem, és sajnálják, hogy nem látnak az élő show-ban, és olykor autogramot kérnek. Ez természetesen nagyon jól eső érzés. Mivel elég pozitív dolgok jelentek meg rólam a médiában, és az X-Faktoros adásokban is csupa jót mondtak a mentorok, a környezetemben lévők könnyen alkalmazkodnak a helyzethez, hiszen nagyon büszkék rám.

- Ha bárkit választhatnál a világon, kivel készítenél szívesen duettet?

- Hű, ez izgalmas! Bruno Mars lenne a választott!

- Kiesésedtől függetlenül figyelemmel követed az X-Faktort? Vannak kedvenceid?

- Igen, mindig nézem őket, sőt tervezem, hogy amikor csak tehetem, szombatonként ott is legyek velük a stúdióban! Mivel mindegyik énekest személyesen ismerem, ezért nehéz pártatlannak lenni. A szívemhez legközelebb azonban a 25 év feletti csoport áll: Dóri, Tündi és Márk.

- Milyen tanácsokkal látnád el azt, aki hozzád hasonlóan ki szeretné próbálni magát egy ilyen nagy presztízsű műsorban, mint az X-Faktor?

- Menjen és csinálja! Készüljön rá és válasszon olyan dalokat, amik jól állnak neki. Legyen kitartó és alázatos, ugyanakkor elengedhetetlen az önbizalom és az, hogy élvezze mindazt, amit csinál. A legfontosabb, hogy soha ne maradjon benne az az érzés, hogy: „mi lett volna ha?

- Végezetül: szeretnél üzenni valamit a rajongóidnak? Hol láthatnak téged legközelebb?

- Igen, feltétlenül üzenek! Nagyon köszönöm a sok dicséretet, levelet és like-ot, mert ezek nagyon fontos visszajelzések számomra, hogy megéri a sok befektetett energia. Boldog vagyok, hogy azt csinálhatom, amit szeretek, és még jobban örülök, ha ez másoknak is tetszik! Mivel a PartYssimo zenekar legtöbbször zártkörű rendezvényeken játszik, fontos számomra, hogy ettől függetlenül tarthassam a kapcsolatot azokkal, akik ezt szeretnék. Ezért arra kérek mindenkit, hogy like-olja az oldalamat (Komondi Lia néven), mert ott tudok azonnal jelezni, amint nyilvános koncertet adunk. Ami már most biztos, hogy szilveszterkor a Vogue hajón lépünk fel. Nagyon sok szeretettel várlak Titeket!

Starity: Köszönjük szépen, hogy megtiszteltél minket és további sok sikert kívánunk neked a továbbiakban!

Lia X-Faktoros munkássága megtekinthető a műsor hivatalos oldalán.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek