Starity

Feltörekvő bandák nyomában: Leander Rising

2013. november 02. 19:07   |   Szerző: kicsikoki

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A cikksorozat következő szereplője a magyar származású, leginkább heavy metált játszó Leander Rising nevezetű banda.

hirdetés
Feltörekvő bandák nyomában: Leander Rising

A zenekar eredetileg csak egy szólóprojektként indult Köteles Leander multifunkcionális zenész személyében, aki Csak Te című számával és klipjével, óriási port kavart az interneten és a hazai metál közösségben.

A videó gyorsan eljutott Vörös Attilához, aki 2010-ben már a legendás Nevermore együttes tagja volt. Miután Attila felvette a kapcsolatot Leanderrel, vendégszereplőként egészítette ki Leander szerzeményeit, ám innentől kezdve már duóként működtek tovább. Ezalatt az időszak alatt született meg például a Szomorú Vasárnap című feldolgozásuk, valamint Rihanna Only Girl című dalát is átalakították saját stílusukra. Az egyre nagyobb sikereknek örvendő duó első száma, a Szívidomár címet kapta, ami 2010 szeptemberében került fel a YouTube-ra.

Miközben Attila a Nevermore-ral koncertezett az Egyesült Államokban, Leander elkészítette Lady Gaga Bad Romance coverjét egy klippel kiegészülve, ami talán az együttes eddigi legsikeresebb kisfilmje lett.

Nem sokkal később óriási fordulatot vett a projekt, ugyanis egy koncertsorozat után a duóhoz csatlakozott Takács „Jozzy” József gitáros, és Maczák Márk dobos. Innentől kezdve a Leander már nem csak egy duó volt. Az együttes igazi debütálása egy miniturné volt, 4 koncerttel, amelyek mindegyike teltházas volt.

Az első tagcsere ezután következett, ugyanis Márk tanulmányai miatt abbahagyta a zenélést, helyére pedig Budai Béla érkezett, aki ekkor már egy ideje együtt zenélt Vörös Attilával. 2011-ben egy Zöld Paradonos koncert után már nem csak a hazai színtér, hanem a SONY Music kiadó is felfigyelt rájuk, még ez év júliusában pedig szerződést kötötték, és 2012 tavaszán megérkezett az immár Leander Rising névre váltott zenekar első debütáló albuma, a Szívidomár.

2012 nyarán az együttes elkészítette az angol változatát lemezüknek, és Heart Tamer néven már elérhető volt online. Még ez év novemberében elkészült a lemezes formátum is, és egy különleges duett is helyet kapott az európai verzión: Two Worlds And I című számukat a világhírű holland együttes, a Within Temptation énekesnőjével, Sharon Den Adellel vették fel, ami által az együttes újabb sikereket ért el.

A zenekar továbbra sem pihen, legújabb lemezükön dolgoznak, ami várhatóan a jövő évben jelenik meg.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek