Starity

Alizée: új album 2014-ben?

2013. november 03. 12:12   |   Szerző: Melle Ketrin

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén márciusban jelent meg a francia énekesnő ötödik nagylemeze, de máris a következőn dolgozik, melyet 2014 elején tervez kiadni.

hirdetés
Alizée: új album 2014-ben?

A korzikai énekesnő, Alizée nemrég adta ki ötödik nagylemezét, a 5-et, mely a fizikai eladások terén sajnos elég gyér teljesítményt mutatott, mely főként az illegális letöltéseknek volt köszönhető. Az albumról két kislemezt adott ki, melyek közül az egyik már 2012 nyarán megjelent, pontosan 12 évvel első slágerének, a Moi... Lolitának megjelenése után.

Az A cause de l'automne című dalhoz videoklip is készült, méghozzá kétféle változat is. A második kislemez, a Je veux bien idén áprilisban jelent meg, azonban kisfilmet a mai napig nem forgattak hozzá. Persze talán mindez nem is csoda, hisz az énekesnőnek rengeteg elfoglaltsága akadt mostanában... Szerepet vállalt a Danse avec les stars 4. szériájában, duettezett a brit énekessel, Olly Mursszal (közös daluk, a Dear Darlin' a 8. helyig jutott a Petőfi Rádió TOP 30-as listáján!), s legutóbb kolléganőjével, TAL-lal vettek fel egy közös dalt...

Azonban úgy tűnik, Alizée itt nem áll meg, hanem máris egy új nagylemez kiadását tervezi, méghozzá 2014-re! Mindezt egy Jeremy Paraye nevű újságíró osztotta meg Twitteren, miután Alizée egy telefonos interjú keretében nyilatkozott terveiről Vincent Cerutti műsorában, a Le meilleur de la musique-ban, az RFM rádió számára.

Ha az információk pontosak, az új album nagyjából egy évvel a 5 megjelenée után kerülne a boltokba, ami kissé szokatlan lenne, mivel két album megjelenése között általában 3-4 év telik el. Azonban Alizée-nek már két dala biztosan lesz az új lemezre, méghozzá az a kettő, melyet Jean-Jacques Goldman írt számára. Azt azonban még nem tudni, hogy Alizée karrierjét milyen zenei stílusban szeretné majd a jövőben folytatni, így nehéz bármi pontosat mondani az új korongról. A lemez mellé turnét is tervez, ami valljuk be, időszerű lenne, hisz 10 éve nem turnézott Franciaországban, ami miatt néhány rajongója meg is orrolt rá.

A másik kérdés, ami felmerül még a lehetséges új lemez kapcsán: vajon Alizée kész elhagyni jelenlegi kiadóját, a Sonyt? Nyáron felmerültek híresztelések, miszerint Alizée saját vállalkozásba kezdett, s ezentúl majd maga gondoskodik zenei karrierjéről, albumai megjelenéséről, turnéiról...

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek