Starity

Nézd meg a Földet egy gondolával!

2013. november 05. 05:05   |   Szerző: annatm

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sandra Bullock lélegzetelállító filmje úgy tűnik, még jobban felbátorította az űrutazás rajongóit. Sir Richard Branson Virgin Galactic nevet viselő kezdeményezése már eddig is rengeteg figyelmet követelt, mivel Justin Bieber is lázasan szeretne vele az űrbe utazni, ám nyilvánosságra került egy újfajta lehetőség, amivel szintén a világűrt lehet megcsodálni.

hirdetés
Nézd meg a Földet egy gondolával!

Az Arizonában létrejött vállalat azon fáradozik, hogy az űrturizmusba létrehozza az „A-game”-et, mellyel új lehetőségek nyílnának meg. Ez a szerkezet nem vinne fel 360 ezer láb magasra, mint a Virgin Galactic, de a „World View” olyan utat kínál, melynek során 100 ezer láb magasba emelkedhetünk egy speciális ballon segítségével, és közben kényelmesen élvezhetjük a kilátást egy tágas gondola belsejében.

A World View vezérigazgatója, Jane Poynter a következőket nyilatkozta: „Látni a Földet, és körülötte a végtelen világűrt, segít az embereknek arra rájönni, hogy milyen kapcsolat van a bolygónk, és az univerzum között. Az is a célunk, hogy új távlatokat nyissunk a kíváncsi emberek számára, akik így tudományos kutatásokat és prezentációkat tudnak majd készíteni.”

Az új eszköznek köszönhetően akár több órát is tölthetünk 100 ezer láb magasban, amivel elég élményhez juthatunk, hogy megismerjük jobban a Földet és a világűrt is egyben.

A Virgin Galactic űrrepülője még mindig csak pár percet képes tölteni a 360 ezer láb magasságban, ezért Jane Poynter vállalkozása várhatóan sokkal népszerűbb lesz, mint a Virgin Galactic, már csak az ára miatt is, hiszen míg előbbiért 250 ezer dollárt (kb. 55 millió forintot) kell kifizetni, addig a World View szolgáltatását 75 ezer dollárért (kb. 16,5 millió forintért) igénybe lehet venni .

A World View két pilótája és hatfős személyzete olyan kiképzésben részesül majd, mint a hagyományos űrhajósok, hiszen a 100 ezer láb magasságban már olyan a légtér összetétele, mint a világűrben. A hírek szerint a vállalat úgy készül, hogy 2016-ban utasokat tud majd szállítani.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek