Starity

Műteni kell Kimi Räikkönent

2013. november 10. 12:12   |   Szerző: raquel93

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ma reggel robbant a bomba, hogy a finn versenyzőt meg kell műteni - méghozzá minél gyorsabban.

hirdetés
Műteni kell Kimi Räikkönent

Bár úgy tűnt, hogy Kimi Räikkönen a rengeteg probléma ellenére – hátfájás, megromlott viszony a Lotussal, fizetése hiánya – befejezi az évet, ma azonban megerősítést nyert, hogy nem indul a hátralevő két futamon.

Steve Robertson, Kimi menedzsere elmondta: a finn pilótának a lehető leghamarabb műtétre van szüksége az orvosok szerint. Mint ismeretes, még a Szingapúri Nagydíj során, Kimi egy rázóköves incedens után hátfájdalmakra panaszkodott, a hétvégét csak komoly orvosi segítséggel tudta teljesíteni. Akkor még azt mondta, hátfájása nem újkeletű, a szezon végén pedig hajlandó alávetni magát bármilyen orvosi kezelésnek, de műtétre nincs szüksége.

Úgy tűnik, a finn pilóta kissé optimistán mérte fel a sérülését, ugyanis ha hinni lehet Robertsonnak, az orvosok minél előbbi műtétet javasoltak. A menedzser még hozzátette: most a legfontosabb az, hogy Kimi minél hamarabb egézsséges és fitt legyen.

A műtétet jövő héten végzik egy ausztriai kórházban, Salzburg közelében. Az operáció után a finn világbajnoknak 4 hétig feküdnie kell, így értelemszerűen az austini és az interlagosi futamot is ki kell hagynia.

Tehát immár hivatalossá vált, hogy a finn pilóta nem indul a hátralévő futamokon, rajta kívül azonban Fernando Alonso indulása sem biztos. A spanyol világbajnok a múlt hétvégi futamon szerzett Kimiéhez hasonló hátsérülést. Rajta kedden végzik el az utolsó vizsgálatokat, ekkor derül ki, hogy indulhat-e az USA Nagydíjon.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek