Starity

Ők a legnépszerűbb brit YouTuberek

2013. november 13. 20:08   |   Szerző: Kazuo

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Manapság már egyre több ember hódítja meg az internetet lenyűgöző humorával és kivételes kreativitásával, de mi a helyzet az Egyesült Királysággal? Kik azok a brit YouTuberek, akikért bolondulnak az emberek? Cikkünkből, most kiderül!

hirdetés
Ők a legnépszerűbb brit YouTuberek

Manapság nincs olyan nap, hogy ne ülnénk le legalább egy félórára a gép elé és esetleg ne néznénk meg egy-egy videót a YouTube-on. A világhírű videómegosztó oldal nemcsak filmmel és zenével kapcsolatos kisfilmeknek ad otthont, hanem vicces vagy komoly hangvételű, saját készítésű daraboknak is.

Míg valaki egyik ismerősének baklövését osztja meg a többiekkel, addig mások szórakoztató műsorokat találnak ki az emberek számára, ezzel is mosolyt csalva az arcukra. Manapság egyre jellemzőbb, hogy a fiatalabb személyek úgy döntenek, megmutatják különleges személységüket és miután létrehozzák YouTube-csatornájukat, minden héten megörvendeztetik a felhasználókat egy-egy videóval. Lehet ez játékkal, szépségápolással vagy önállóan kitalált, humoros show-val kapcsolatos kisfilm, lényeg, hogy a nézők túlnyomó többsége vevő legyen rá.

Ebben a cikkben az előbb említett személyekkel ismerkedhettek meg, akiknek neve világhírű és rengeteg feliratkozóval büszkélkedhetnek. De vajon kik is az Egyesült Királyság legismertebb YouTuberei?

Dan Howell (danisnotonfire)

Cikkünk első hírességét, Dan Howellt, akit a YouTube-on leginkább danisnotonfire néven ismerhetünk, annak idején a barátai biztatták arra, hogy készítsen kisfilmeket és mutassa is meg azokat a nagyközönségnek. Legfőképpen saját maga által kitalált műsorokat szokott feltölteni a csatornájára, amelyek leginkább a saját életével kapcsolatos témákkal foglalkoznak, itt-ott megfűszerezve egy-egy jópofa poénnal. Emellett van egy másik csatornája is, amely a danisnotinteresting címre hallgat, ide általában a bakijait és a kivágott jeleneteit tölti fel.

A 22 éves angol vlogger és rádiós 2006 óta tagja az ismert videómegosztónak, azonban csak 2009-ben kezdte el feltöltögetni a műveit és azóta már több mint kétmillió ember iratkozott fel rá. Első videója HELLO INTERNET névre hallgatott és azóta is ez az üdvözlő szövege minden egyes kisfilmje elején. Munkálataiban nagy segítséget jelent számára, hogy legjobb barátja, Phil Lester mellette van, akivel 2013 januárja óta a BBC rádiócsatornán egy közös show-t vezetnek.

Dan emellett tagja a Fantastic Foursome nevű YouTuber-csapatnak, amelyben csakugyan legjobb barátjával, Phillel és még további két haverjával dolgozik együtt. A The Huffington Post weboldalán szokott blogbejegyzéseket is írni azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell egy igazán jó videót elkészíteni. Mindezek mellett a My Damn Channel, illetve a The Super Amazing Project kisfilmjeiben is feltűnt.

Alfie Deyes (PointlessBlog)

A lista legfiatalabb tagja mindössze húsz esztendős, azonban már több mint egymillió ember kíváncsi rá nap, mint nap.

Alfie három évvel ezelőtt töltötte fel az első önálló videóját és a sikere azóta is töretlen. Összesen három csatorna tulajdonosa, az elsőn (PointlessBlog) különböző kihívásokról szóló kisfilmek és egyéb műsorok találhatók, a másodikon (alfiegames) a játékélményeit osztja meg és a harmadikon (PointlessBlogTv) pedig a barátaival megélt kalandjai tekinthetők meg.

Jelenleg is boldog párkapcsolatban él szintén híres YouTuber barátnőjével, Zoe Suggal.

Jack és Finn Harries (Jacksgap)

Nehéz lenne ismert angol ikerpárokat mondani, ugyanis a köztudatban a Harry Potter sztárjai, James és Oliver Phelps, illetve a YouTuber-páros Jack és Finn Harries vannak jelen. Jack és ikertestvére kivételt képeznek, ugyanis ők nemcsak az interneten csillogtatták meg tehetségüket, hanem a filmvásznon is.

2011-ben Jack létrehozta a saját csatornáját, amelyen a kalandjait osztotta meg a nézőkkel. Rengeteg helyet bejárt már, köztük Rómát, New Yorkot, Dél-Afrikát és Ibizát. Később, 2012-ben nemcsak az ő videói kerültek fel, hanem testvéréé, Finné is. A két fiú a lenyűgöző humorukkal és kivételes kedvességükkel azonnal belopták magukat az emberek szívébe és hamarosan hárommillió feliratkozót tudhatnak már magukénak.

Érdekességképpen érdemes megemlíteni, hogy a srácoknak volt szerencséjük ahhoz, hogy szerepeljenek az Egyesült Királyság sztárszakácsának, Jamie Olivernek a műsorában, emellett Alfie Deyes és Dan Howell is megtalálható a barátlistájukon.

Phil Lester (AmazingPhil)

A 26 éves rádiós és vlogger neve ismerősen csenghet, mivel Dan Howellnél meg lett említve a neve, ugyanis ő a 22 éves YouTuber legjobb barátja. Ma már több, mint egymillió ember kíváncsi a kisfilmjeire nap, mint nap és nemcsak az AmazingPhil nevezetű csatornán élvezhetjük a műsorait, hanem a LessAmazingPhilen is.

Phil 2006-ban Phil's Video Blog néven publikálta az első önálló kisfilmjét. Csakúgy, mint Dan, ő is az esetek nagy részében saját maga által kitalált videókat publikál a rajongói számára és természetesen, nála sem maradhatnak el a viccek. Az ő ötlete volt többek közt a A Day in the Life of Phil and Dan! című videósorozat is, amely során bemutatja, hogy egy adott városban mivel tölti az idejét reggeltől estig a barátja társaságában.

Viszont a szemfüles rajongók nemcsak a YouTube-on találkozhattak vele, hanem a népszerű brit vetélkedőben a The Weakest Linkben is. Színészként is kipróbálta már magát, ő alakította Tim karakterét a Faintheart című filmben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek