Starity

Su Pollard készen áll a pantomimra David Hasselhoff-fal

2013. november 15. 19:07   |   Szerző: H.P.K.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Csengetett, M’lord? Ivyja felett is eljárt ugyan az idő, ám lelkesedése és bohókás életfelfogása töretlen. Ezúttal egy pantomim-produkcióra készül, ráadásul nem más lesz a partnere, mint David Hasselhoff.

hirdetés
Su Pollard készen áll a pantomimra David Hasselhoff-fal

A komika már negyven éve foglalkozik több-kevesebb sikerrel a pantomimmal, de komolyan még csak pár éve csinálja.

„Minden évben szeretem csinálni a pantomimet” – mondta a furcsa asszony – és bízz benne, ő tényleg vicces. Kuncogva mesélt és adott interjút a Burton Mail számára olyan természetességgel, mintha évek óta ismerné az újságírót.

„Először tündérnek álltam, aztán rájöttem, hogy ez unalmas. Csak álltam ott a pálcával.” Su sokat fejlődött és fiúkkal kezdett játszani úgy 25 évvel ezelőtt. „Imádtam, hogy azért, mert nem nézek ki 17 évesnek többé, belibeghettem úgy a színpadra, mint egy gonosz banya.”

Bár a színésznő immár tapasztalt szakembernek számít a pantomim háza táján, ez lesz az első alkalom, hogy a Pán Péterben lép színpadra, mely történet az utóbbi években egyre népszerűbbé vált, köszönhetően annak, hogy a mozikba is eljutott a filmváltozat. Az is az első alkalom lesz, hogy Su együtt játszik David Hasselhoffal. „David játszott már azelőtt Hookot – mondta Pollard. – Így legalább tudja és érti a pantomimet. Találkoztam vele webkamerán keresztül és annyit mondott amerikai akcentussal: „Én már annyira várom, hogy felléphessek a Theatre Royal Nottingham színpadán – egy olyan világban, igenis felcsigáz!”

A Csengetett, M’lord? Ivyja és David után még egy nagyobb név is csatlakozott a casthoz: Barney Harwood alakítja majd a főszerepet, aki az Egyesült Királyságban már igazi TV csillagnak számít. „Barney nagyszerű. Ő egy igazi előadó és a közönség is csak szeretni tudja őt.” Majd saját szerepéről is beszélt: „Imádom a karakteremet, Mimit, a mágikus hableányt. Sohaországban él, ahol Pán Péter is és Neptun király asszisztense. Mindig keresztbe tesz Hook kapitánynak, de Miminek varázsereje van…Ő nem csak üldögél egy sziklán és fésülgeti a hosszú szőke haját – átalakítottuk őt egy igazi, belevaló punk sellővé. Nagyon sok színt viszünk a showba: látványos mozgás, nagy zenei betétek… De nem akármilyenek! Naprakész slágereket játszunk, mint például Lady Gagától a Applause-t. A történet lényege, hogy az tükrözze a gyerekek aktuális zenei ízlését. És remélhetőleg mindenki talál magának benne kedvére valót. Ez a történet egy hetvenkedő, varázslatos tündérmese jókról rosszak ellen. Tele van vizuális effektekkel és a jelmezem egyszerűen fantasztikus – nagyon tábori, nagyon teátrális. Van egy csodálatos farkam, ami határozottan okoz némi kárt – különösen Hook kapitánynak.”

A bennszülött notthingami Su örömmel fogadta, hogy újra szülővárosában játszhat. „Utoljára 30 éve játszottam itthon pantomimet Roger De Courcey és Nookie Bear oldalán a Szétnyomott szólószem című darabban. Nagy kifütyülés volt. Az egyetlen ok, amiért soha nem jöttem vissza, mert eddig Notthingamben nem volt olyan pantomim előadás, amiben szerepeltem. Egészen eddig az esztendőig.”

A színésznő első áttörő sikerét a Hi-de-Hi című komédiasorozat hozta meg számára, ahol ő keltette életre Peggy Ollerenshaw-t, a szobalányt. A széria kilenc évadot ért meg és ez után sem sikerült alább adni: következett a Csengetett, M’lord? cselédlánya, Ivy. Pályája során számtalan tévéműsorban tűnt fel, beleértve az „Ez a te életed”et is, valamint szinkronizált is, sőt, egy sláger CD-t is piacra dobott.

„Egyáltalán nem várom, hogy elkezdjük.” – mondta Su. „Minden családtagom és barátom foglalt már jegyet. Édesanyám, Hilda, aki már 91 éves, be is fog jönni hozzám a kulisszák mögé. Nem igazán van életem a színház világán kívül, különösen, amikor a pantomim kerül terítékre. Van előtte egy bemelegítés, majd jó teljesítményt kell nyújtani. Akkor lehetséges, hogy a látogató a matiné után máskor is visszajön. De akkor meg kezdődik minden elölről. Az a célom, hogy minden esetben megtaláljam az ár-érték arányt. Van egy csomó szórakoztató darab a palettán, és az emberek keményen dolgoznak, hogy ki tudják fizetni a jegyek árát. Mindaddig, amíg az emberek élvezik a show-t, nincs probléma. Ez számít igazán. Azt szeretnénk, hogy az emberek jöjjenek el és töltsenek el pár kellemes órát.”

Szóval mit csinál Su akkor, amikor már nem lesz pantomim? Évek óta játszotta már a színpadon Miss Hannigant az Annie című produkcióban és újra neki ígérték a szerepet. Ezúttal Új-Zélandra viszik a darabot a 2014-es évben. Ugyanakkor Su próbálkozik egy női show műsorral is.

„Szeretem a színpadot. Szeretek játszani és ha nem lesz munka, nem igazán tudom, mit csinálok majd. A bogárevés nem tartozik az én hatáskörömbe és hosszú ideje a legjobb akkor tudok lenni, ha én vagyok önmagam. Van még bennem pár év, remélem” – mondta mosolyogva a színésznő.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek